tavaszi zöldség receptek vegánblog

Tavaszi zöldség kánaán – 5+1 recepttel

Tavaszi zöldség kánaán – 5+1 recepttel

A tavaszi zöldségek a természet újjáéledésének jelképei, amelyek színt, ízt és tápanyagokat hoznak az étkezésünkbe. A tavaszi zöldségek közül sokan már korán betakaríthatók, és frissen a legfinomabbak. A legnépszerűbbek talán a spárga, a borsó és a retek, de ezeken kívül természetesen még sok más tavaszi zöldség létezik, mint például a salátafélék, a karalábé, a rebarbara vagy az articsóka. Érdemes minél többet beiktatni az étrendünkbe, hiszen így élvezhetjük a tavasz frissességét és egészségességét. Következzen a mi 5+ 1 kedvenc receptünk ezekkel a zöldségekkel.

Minestrone leves – paradicsomos zöldségleves

minestrone leves recept vegánblog
Minestrone leves – paradicsomos zöldségleves

Kezdjük rögtön egy olasz különlegességgel, hiszen a nyári ízekhez mi passzolhatna jobban, mint egy mediterrán leves? Ez a recept ráadásul könnyen főétellé alakítható, ha épp úgy maradna belőle. Igazi zöldség kánaán, amit mindenkinek szeretettel ajánlunk a melegebb hónapokra.

Recept: https://veganblog.hu/recept/minestrone-leves-paradicsomos-zoldsegleves/

Zöldséges krumplilepény

 

Zöldséges krumplilepény

Nyáron általában igyekszünk kerülni a nehéz olajos ételeket, de ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk kedvenc lepényeinkről, sőt könnyedén szezonálissá alakíthatjuk őket. Ez a recept például egy igazán pénztárca megoldás, amihez egyáltalán nincs szükség olaj használatára és garantáltan a család minden tagja nagy örömmel fogadja majd ezt a csemegét.

Recept: https://veganblog.hu/recept/zoldseges-krumplilepeny/

Mungó-babos mexikói zöldséges chowder

Mungó-babos mexikói zöldséges chowder

Első ránézésre talán nem tűnik annyira tavasziasnak ez a fogás, azonban higgyetek nekünk mikor azt mondjuk, hogy nagyon is jó választás lesz ez az étel. Nem csak, hogy tele van zöldségekkel és nagyon izgalmas ízvilágú, de mindössze 40 perc alatt elkészül, így nem kell a szép napsütéses órákat a konyhában „elpazarolva töltenünk”

Recept: https://veganblog.hu/recept/mungo-babos-mexikoi-zoldseges-chowder/

Zöldséges quinoa multicookerben készítve

Zöldséges quinoa multicookerben készítve

A zöldségek mellett persze nem árt egy kis extra szuper egészséges fehérjeforrást is beiktatni, amihez tökéletes választás lehet például a quinoa. Ez a recept szintén ideális választás lehet pörgős hétköznapokra is, amikor nem sok időnk van elkészíteni a másnapi ebédet vagy épp a vacsorát.

Recept: https://veganblog.hu/recept/zoldseges-quinoa-multicookerben-keszitve/

Köles koch zöldségesen

Köles koch zöldségesen

A rizskochot sokan ismerjük és szeretjük, ám van az úgy, hogy az általában desszertként fogyasztott ételek néha egy kis csavarral készülnek. Most például sósan készítettük el és kölesből állítottuk össze ezt a fogást, tehát szinte teljesen kiforgattuk önmagából, ám ez semmit nem von majd le az ízélményből.

Recept: https://veganblog.hu/recept/koles-koch-zoldsegesen/

Magyaros zöldséges egytálétel

Magyaros zöldséges egytálétel recept
Magyaros zöldséges egytálétel

Ha pedig egy kicsit túlvásároltuk magunkat és ránk maradt egy két szebb időket is megélt zöldség, akkor ezzel a recepttel tökéletesen felhasználhatjuk őket. Könnyen saját ízlésünkre alakítható és felturbózható bármilyen általunk kedvelt (vagy épp kéznél lévő) fehérje vagy gabona forrással. Mi most magyarosan készítettük ezt az igazán sokszínű fogást.

Recept: https://veganblog.hu/recept/magyaros-zoldseges-egytaletel/

Facebook Twitter Google+

Kapcsolódó bejegyzés(ek)