töltött étel receptek vegánblog

Tavaszi töltődés – töltött vegán finomságok

Tavaszi töltődés – töltött vegán finomságok

A töltött ételek különleges helyet foglalnak el a magyar konyha hagyományában. A töltelékek sokfélék lehetnek, de a lényeg az, hogy valamilyen puha és ízletes finomsággal töltsünk meg egy általában keményebb héjú alapanyagot. Így készülhetnek töltött paprikák, töltött káposzták, vagy akár töltött almák is.

Ráadásul a töltött ételek nemcsak finomak és laktatóak, hanem nagyon változatosak is lehetnek. Szinte bármilyen ízlésnek megfelelően elkészíthetők, hiszen a tölteléket és a fűszerezést is szabadon variálhatjuk. Ha pedig szezonális zöldségeket és gyümölcsöket használunk, akkor mindig friss és üde ízeket varázsolhatunk az asztalra.

Ebben a cikkben 5+1 ínycsiklandó receptet mutatunk be neked olyan töltött vegán ételekből, amelyek garantáltan elnyerik majd az egész családod tetszését.

Spagetti tök töltve

Spagetti tök töltve

Az egyik legjobb dolog szerintünk a töltött ételekben, hogy kiválóak maradékmentésre. Ha például maradt egy kis chilisbabunk előző napról, ami már egy egész adagot nem tesz ki, de kidobni sem szeretnénk, akkor egyszerűen beletölthetjük például egy elősütött spagetti tökbe. Mi ez, ha nem igazi #zerowaste?

Recept: https://veganblog.hu/recept/spagetti-tok-toltve/

Töltött padlizsán

Töltött padlizsán recept
Töltött padlizsán

A keleti konyhában nagy hagyománya van a töltött padlizsán recepteknek, ami most könnyen a mi konyhánkat is meghódíthatja. Amellett, hogy nagyon ízletes fűszerezésű, még kifejezetten alakbarát fogás is, így, ha belevágtunk a tavaszi diétába, akkor is bátran válaszhatjuk ezt az ételt, akár vacsorára is.

Recept: https://veganblog.hu/recept/toltott-padlizsan/

Töltött cukkini

Töltött cukkini

Ha pedig az alakbarát töltött fogásoknál tartunk, akkor nem mehetünk el szó nélkül a töltött cukkíni mellett sem. Mi most egy általunk nagyon kedvelt verziót készítettünk el, de a variációk száma szinte végtelen, így nagyon könnyen családunk ízlésére szabhatjuk ezt az igazán tavaszias finomságot.

Recept: https://veganblog.hu/recept/toltott-cukkini/

Töltött nem-húsos palacsinta

Töltött nem-húsos palacsinta

Ha esetleg hiányolnánk a magyaros, megszokott ízeket, akkor jó szívvel ajánljuk ezt a töltött ’nem húsos’ palacsinta receptet, amivel még a legnagyobb húsevőket is garantáltan levehetjük majd a lábukról. Csak győzzük majd újra és újra elkészíteni azt az igazi ízkavalkáddal kecsegtető fogást, hiszen szinte biztos, hogy ha egyszer megkóstolják vendégeink, azonnal kedvenccé válik majd.

Recept: https://veganblog.hu/recept/toltott-nem-husos-palacsinta/

Nem-juhtúróval töltött gombafejek

Nem-juhtúróval töltött gombafejek

A klasszikusoknál maradva, következzen egy tipikusan vendégváró recept, természetesen vegán módon elkészítve. Fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen, magában vagy salátával kiegészítve, egy biztos: nem fogunk csalódni. Hagyományos recept, nem hagyományosan készítve, maximális ízélménnyel.

Recept: https://veganblog.hu/recept/juhturoval-toltott-gombafejek/

Töltött paprika

Töltött paprika

És végül, de nem utolsó sorban következzen a töltött magyaros ételek alfája és omegája, a töltött paprika. A töltelékről ezúttal a lencse és a rizs kombinációja gondoskodik, amelyek igazi testes fűszerezést kapnak, így egy pici kompromisszumot sem kell kötnünk, ha a hagyományos ízekre vágyunk. Újra gondolt hagyomány, egyenesen az asztalodra.

Recept: https://veganblog.hu/recept/toltott-paprika/

Facebook Twitter Google+

Kapcsolódó bejegyzés(ek)