Étrend adat(ok)
1-2 adag
előkészítés 30 perc + 12 óra pácolás + 30 perc
előkészítés 30 perc + 12 óra pácolás + 30 perc
ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.vágjuk 2 vastagabb szeletté vízszintesen a tofu tömbünket, és helyezzük papírtörlők/konyharuhák közé, majd tegyünk rá egy vágódeszkát, és helyezzünk rá súlyt (pl. vízzel megtöltött lábast)
- 2.préseljük a tofut legalább egy fél órán keresztül, hogy eltávozzon belőle a folyadék
- 3.közben készítsük el a páclevet - keverjük össze a vizet, szójaszószt/tamarit, citromlevet, fűszereket
- 4.mikor befejeztük a tofu préselését, kicsit vagdossuk be a felületét, hogy jobban át tudja járni a páclé, ill. jobb legyen az állaga - fektessük 2 fakanál /evőpálcika közé a tofu szeletet, és ferdén, sűrűn vagdossuk be a felületét - a fakanalak megakadályozzák, hogy átvágjuk teljesen
- 5.helyezzük a páclébe a tofu szeleteket - és legalább egy éjszakán át hagyjuk pácolódni őket a hűtőben
- 6.mikor úgy gondoljuk, hogy eleget pácolódott, készüljünk fel a "kirántásra" - melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral
- 7.vegyük ki a pácléből a tofu szeleteket, és helyezzünk rájuk egy- egy nori lap darabot, az érdes felével lefelé, mely pont befedi az egyik felüket - ollóval tudjuk formára vágni - pár percig várjunk, hogy jól ráragadjanak
- 8.addig készüljünk elő a panírozáshoz - keverjük össze a nedves részhez a növényi tejet, mustárt, csicseriborsólisztet,- sűrű palacsinta tészta állaga legyen - a szárazhoz a zsemlemorzsát a fűszerekkel
- 9.mikor szépen ráragadtak az algalapok a tofuszeletekre, óvatosan panírozzuk be őket - mártsuk a lisztes-növényi tejes keverékbe, majd a morzsás keverékkel is fedjük be helyezzük a sütőlapra, és 180 fokon légkeveréssel kb.15 perc alatt süssük őket aranybarnára
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók "tofu halhoz"
- 1 tömb tofu (lehet füstölt is)
- 2 evőkanál szójaszósz/tamari
- 1 evőkanál citromlé
- 1/4 bögre (bögre =2,3dl) víz
- 1/4 kiskanál fokhagymapor, hagymapor
- 1 norilap
Bundához
- 1/2 bögre csicseriborsóliszt - pl. zabliszttel, kölesliszttel, hajdina liszttel helyettesíthető
- 1/2 - 3/4 bögre natúr növényi tej
- 1 kiskanál dijoni mustár
- csipet só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 1/4 kiskanál fokhagymapor, hagymapor
- 1/2 - 1 bögre teljeskiőrlésű (gluténmentes) zsemlemorzsa