Hamis vargabéles

Nagyon szerettük a vargabélest régen, gyakran készítettünk, mikor vendégek jöttek hozzánk. Uzsonnára is kitűnő. Könnyen fogyasztható bárhol, és melegíteni sem kell. Ez egy egyszerűsített változat, mivel kihagytuk a réteslapot, így sokkal egyszerűbb volt elkészíteni. De aki úgy szereti, csinálhatja azzal is. Az aljára és a tetejére szoktak tenni.

Aki nem szeretne kölest enni, készítheti quinoával is. Illetve tofuból is készíthető a túrókrém. Ha diétásabban szeretnénk fogyasztani, hagyjuk ki a kesutejfölt, és lazítsuk növényi tejjel.

Kesutejföl recept itt.

hozzávalók: egy nagyobb tepsihez – kb.20cm*25cm, (magasabb falú)

6 -8 adag
60 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.öblítsük le alaposan folyó víz alatt a kölest, (előtte akár be is áztathatjuk pár órára), majd főzzük meg puhára fedő alatt, alacsony fokozaton a vízzel, növényi tejjel, kurkumával, sóval, eritrittel - érdemes gyakran megkeverni, nehogy leégjen - ez kb. 20 perc
  • 3.mikor megfőtt, kicsit törjük össze egy krumplitörővel a kölesünket, adjuk hozzá a citrom levét, reszelt héját, és a vanília kivonatot
  • 4.bátran édesítsük még - a tészta, tejföl még tompít rajta
  • 5.tegyünk fel vizet forrni a tésztának, közben készítsük el a kesutejfölt
  • 6.főzzük meg a tésztát - mikor puha, szűrjük le - figyeljünk, nagyon gyorsan elkészül
  • 7.egy tálban óvatosan keverjük össze a vegán túrókrémünket a főtt tésztával, a lecsepegtetett mazsolával, és adjuk hozzá a kesutejfölt
  • 8.tegyük át egy sütőformába, majd 180 fokon süssük 30-40 percig, hogy szép aranybarna legyen a teteje
  • 9.hidegen is, melegen is fogyaszthatjuk, akár lekvárral

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Hamis vargabéles?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 bögre (bögre= 2,3 dl) köles
  • 2 bögre növényi tej +1 bögre víz
  • csipet só, 1/8 kiskanál kurkuma
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • természetes édesítőszer ízlés szerint – mi most 6 púpos evőkanál eritritet használtunk (ez sárgalámpás, használjunk házi datolyapasztát, úgy teljes értékű, de az elszínezi a túrókrémünket)
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 1 nagy marék mazsola – vízben pár órára beáztatva
  • 200g vegán, (gluténmentes) cérnametélt - mi csicseriborsóból készültet használtunk
  • kesutejföl 1/2 bögre kesudióból