spenót receptek vegánblog

Dübörög a spenótszezon – inspiráló vegán receptek kicsiknek és nagyoknak

Dübörög a spenótszezon – inspiráló vegán receptek kicsiknek és nagyoknak

A spenót egy zöld leveles zöldség, amely sok vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaz. A vegán étrendbe azért különösen előnyös sokszor becsempészni, mert segít megelőzni a vas-, kalcium- és B12-vitaminhiányt, amelyek gyakori velejárói lehetnek a nem kiegyensúlyozott növényi alapú táplálkozásnak. A spenót fogyasztása emellett javítja és fokozza a vérképzést, az immunrendszert, a csontok egészségét és a sejtek védelmét. Ráadásul sokféleképpen elkészíthető, például főzeléknek, salátának, levesnek vagy rakott ételeknek is jó alkotóeleme lehet. Ennek a leveles finomságnak az íze jól harmonizál más zöldségekkel, fűszerekkel és egyéb alapanyagokkal.

Spenótos tejszínes gnocchi – Szafi univerzális lisztkeverékből

Spenótos tejszínes gnocchi – Szafi univerzális lisztkeverékből

Kezdjük rögtön egy igazi színes-szagos olaszos fogással, aminek egyetlen falatjával a tengerpartra varázsolhatjuk családunkat. Egy kellemes mediterrán este a tengerparton, langyos szellővel körülölelve, esetleg egy frissítő itallal a kezünkben, miközben ezt a tökéletes tésztaételt kanalazzuk békésen… Idillien hangzik nem igaz?

Recept: https://veganblog.hu/recept/spenotos-tejszines-gnocchi-szafi-univerzalis-lisztkeverekbol/

Spenótos-fokhagymás szósz/leves

spenótós fokhagymás szósz
Spenótos-fokhagymás szósz/leves

Mi kifejezetten szeretjük azokat a fogásokat, amelyek egy-két összetevő hozzáadásával könnyedén átalakíthatóak egy szinte teljesen új fogássá. Ilyen ez a spenótos fokhagymás szósz alaprecept, amit egy kis hígítással könnyedén levessé varázsolhatunk, amely ráadásul alegfinnyásabb gyerekeket is elvarázsolja majd.

Recept: https://veganblog.hu/recept/spenotos-fokhagymas-szosz-leves/

Spenót-főzelék

Spenót-főzelék

Kétségkívül igazi időutazó recept, amellyel mindannyian felidézhetjük gyermekkorunk emlékeit. Ugyan nem mindannyian rajongtunk akkor a spenótért, de miért ne próbálhatnánk ki újra annyi év elteltével, kicsit felturbózva ezt a klasszikus főételt? Ígérjük, hogy ez nagyon távol áll majd a menzás ízélményektől.

Recept: https://veganblog.hu/recept/spenot-fozelek/

Cukkinis-spenótos rizottó

vegán Cukkinis spenótos rizottó vegánblog
Cukkinis-spenótos rizottó

Ha pedig egy olaszos tésztával kezdtük a sort, akkor zárjuk most egy olaszos rizottóval, ahol a rizsen kívül a spenóté és a cukkínié lesz a főszerep. Önmagában is megállja majd a helyét, de könnyedén kiegészíthetjük egy kis salátával, vagy éppen babbal a fehérjeforrás biztosításképpen. Ha neked is árválkodik egy két cukkíni a hűtődben, akkor ne is nézelődj tovább, ennél jobb dolog nem történhet velük.

Recept: https://veganblog.hu/recept/cukkinis-spenotos-rizotto/

Facebook Twitter Google+

Kapcsolódó bejegyzés(ek)