RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.öblítsük le alaposan folyó víz alatt a kölest, (előtte akár be is áztathatjuk pár órára), majd főzzük meg puhára fedő alatt, alacsony fokozaton a vízzel, növényi tejjel, kurkumával, sóval, eritrittel - érdemes gyakran megkeverni, nehogy leégjen - ez kb. 20 perc
- 3.mikor megfőtt, kicsit törjük össze egy krumplitörővel a kölesünket, adjuk hozzá a citrom levét, reszelt héját, és a vanília kivonatot
- 4.bátran édesítsük még - a tészta, tejföl még tompít rajta
- 5.tegyünk fel vizet forrni a tésztának, közben készítsük el a kesutejfölt
- 6.főzzük meg a tésztát - mikor puha, szűrjük le - figyeljünk, nagyon gyorsan elkészül
- 7.egy tálban óvatosan keverjük össze a vegán túrókrémünket a főtt tésztával, a lecsepegtetett mazsolával, és adjuk hozzá a kesutejfölt
- 8.tegyük át egy sütőformába, majd 180 fokon süssük 30-40 percig, hogy szép aranybarna legyen a teteje
- 9.hidegen is, melegen is fogyaszthatjuk, akár lekvárral
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 bögre (bögre= 2,3 dl) köles
- 2 bögre növényi tej +1 bögre víz
- csipet só, 1/8 kiskanál kurkuma
- 1 bio citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- természetes édesítőszer ízlés szerint – mi most 6 púpos evőkanál eritritet használtunk (ez sárgalámpás, használjunk házi datolyapasztát, úgy teljes értékű, de az elszínezi a túrókrémünket)
- 1 kiskanál vanília kivonat
- 1 nagy marék mazsola – vízben pár órára beáztatva
- 200g vegán, (gluténmentes) cérnametélt - mi csicseriborsóból készültet használtunk
- kesutejföl 1/2 bögre kesudióból