vegan grill etelek receptek veganblog

5+1 grillezett vegán különlegességek a közelgő kertipartikra

5+1 grillezett vegán különlegességek a közelgő kertipartikra

A kerti partik remek lehetőséget kínálnak, hogy a szabadban élvezzük a jó társaságot, a finom ételeket és italokat, és a természet szépségét. Egy jól megválasztott grillezett vegán fogás pedig különösen jó ötlet lehet erre az alkalomra, hiszen ezek az ételek nem csak, hogy ízletesek és változatosak, de sokszor még egészségesebbek is, mint húsos társaik. Következzen a mi 5+1 kedvencünk egyenesen a grillről.

Citromos-rozmaringos grillezett tofu

Citromos-rozmaringos grillezett tofu
Citromos-rozmaringos grillezett tofu

Ez a könnyű finomság igazi alaprecept a tavaszi-nyári szezonban. A citrom és a rozmaring kombinációja ugyanis igazi nyárias, mediterrán hangulatot varázsol pillanatok alatt a tányérunkra, amivel vendégeinket könnyűszerrel elröpíthetjük képzeletben egy olasz kisvárosba. Ha készen állsz a kulináris kalandra, akkor ez a recept neked szól.

Recept: https://veganblog.hu/recept/citromos-rozmaringos-grillezett-tofu/

Vegán burger

bab burger recept vegánblog
Vegán burger recept

Kóstold meg a mennyei vegán (bab) hamburgerünket, mely a hagyományos ízeket modern, növényi alapokkal ötvözi. Gazdag textúrával és ínycsiklandó ízekkel fogunk elvarázsolni téged!

Egyedi, kézzel készített növényi fasírtunk friss és minőségi hozzávalókból készül, így garantáljuk, hogy minden falat teljes mértékben élvezetes és egészséges lesz.

Recept: https://veganblog.hu/recept/bab-burger-8-db-pogacsahoz/

Vegán nyárs

Vegán nyárs

A grill partik koronázatlan királyai kétségkívül a különböző nyársak, így természetesen a mi listánkról sem maradhattak le. A variációk száma itt is rengeteg, hiszen mindenki a saját ízlése szerint könnyedén testre szabhatja ezeket a finomságokat. Sőt, akár közös családi programmá is formálhatjuk a nyársak összeállítását, hiszen a kicsik is egész biztosan örömmel segítenek majd a feltűzdelésben.

Recept: https://veganblog.hu/recept/vegan-nyars/

Szejtán steak

szejtán steak recept vegánblog
Szejtán steak

A másik kifejezetten népszerű grillfogás a steak, amihez mi most a szejtánt hívtuk segítségül. Ez a fogás ugyan nem gluténmentes, de ha ez belefér az étrendünkbe, akkor egy húsokhoz nagyon hasonló ízélményt tudunk kialakítani, ráadásul mindezt alig több, mint fél óra alatt.

Recept: https://veganblog.hu/recept/szejtan-steak/

Vegán tócsni

vegán lapcsánka tócsni vegánblog
Vegán tócsni

Kívül roppanós, belül krémesen lágy… Ugye nektek is összefutott a nyál a szátokban? Nálunk óriási népszerűségnek örvend ez a vegán tócsni recept. Ráadásul ez tipikusan az „amit épp otthon találunk abból főzünk” típusú étel, amihez még olajra sincs igazán szükségünk, így akár a kalóriákat csökkenteni kívánók is bátran választhatják még rohanós hétköznapokon is.

Recept: https://veganblog.hu/recept/vegan-tocsni/

Grillezett őszibarack mascarponéval, csokis granolával

Grillezett őszibarack mascarponéval, csokis granolával

Ha viszont kevésbé figyelünk oda a kalóriákra és egy kis desszertre vágynánk, akkor is van ötletünk, méghozzá természetesen a grillsütő használatával. Tökéletes nyári desszert, ami bármilyen baráti vagy családi összejövetelre tökéletes választás lehet és segítségével még a legkisebbeket is könnyedén rávehetjük egy kis extra gyümölcs bevitelére.

Recept: https://veganblog.hu/recept/grillezett-oszibarack-mascarponeval-csokis-granolaval/

Facebook Twitter Google+

Kapcsolódó bejegyzés(ek)