RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, készítsünk elő egy tűzálló tálat, ha van, olyat, aminek van fedele is
- 2.egy kis tálban keverjük össze a tahinit, mustárt, fokhagymát, pirospaprikát, borsot, ha kell sót, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy könnyen kenhető legyen (inkább hígabb egy picit, hogy jól be tudjon folyni majd minden hasadékba) – majd tegyük félre
- 3.helyezzük vágódeszkára a krumplit, és vagdossuk be nagyon sűrűn (kb. 3mm-enként), de úgy, hogy ne vágjuk át teljesen, mert akkor szétesik (mi két fakanalat helyeztünk a két oldalára, így az megakadályozta, hogy átvágjuk)
- 4.miután végeztünk a vagdosással, nyomkodjunk hagymaszeletek a hasadékokba - nem kell mindegyikbe, össze-vissza, ahogy adja magát
- 5.helyezzük be őket a tűzálló tálba, majd alaposan locsoljuk meg a szószunkkal, szétfeszegetve, hogy mindenhova jusson a szószból
- 6.helyezzük lefedve (akár alufóliával) a sütőbe 40-50 percig, majd mikor megpuhult, vegyük le a fedőt, és süssük még kb.10 percig, hogy aranybarnára süljön
- 7.mi zöld levelekkel, és babsalátával tálaltuk
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 8db közepes méretű, inkább hosszúkás krumpli jól megmosva, héjjal
- 2-3 fej (lila)hagyma vékonyabb szeletekre vágva
- 2-3 gerezd fokhagyma átpasszírozva vagy fokhagymapor
- 1 evőkanál tahini
- 1 evőkanál mustár
- só, bors
- negyed kiskanál (füstölt) pirospaprika