RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.készítsünk elő egy tűzálló edényt – esetleg béleljük ki sütőpapírral
- 3.helyezzük bele a kikapart cukkinikat, sózzuk, picit borsozzuk, kis fokhagymaporral is meghinthetjük – tegyük félre
- 4.serpenyőben dinszteljük meg a hagymát egy kevés vízen/ olajon, majd tegyük hozzá a fokhagymát is, és fonnyasszuk meg
- 5.tegyük hozzá a kockára vágott kaliforniai paprikát, a cukkini kikapart belét, és addig süssük / pároljuk, míg megpuhulnak, majd vegyük le a tűzhelyről
- 6.tegyük hozzá a villával összetört tofut, quinoát, fűszerezzük ízlés szerint, és keverjük össze
- 7.töltsük meg a cukkinikat – megszórhatjuk szezámmaggal vagy vegán sajttal is a tetejüket
- 8.helyezzük be a sütőbe, és addig süssük, míg megpuhulnak a cukkinik – kb. 30-40 perc
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 3 db cukkini félbevágva, belseje kikaparva
- 1 nagy fej (lila)hagyma apróra vágva
- fokhagyma átpasszírozva
- 180g (1 kis tömb) füstölt tofu villával összetörve
- 1 bögre főtt quinoa /köles/ barnarizs /bármilyen gabona
- fél kaliforniai paprika kockára vágva
- só, bors, bazsalikom (vagy amilyen fűszert szeretsz)
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- ha nem füstölt tofut használunk, tehetünk bele egy kis folyékony füstöt ízlés szerint