ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra
- 2.béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral
- 3.egy tálkában keverjük össze a növényi tejet és a borecetet és hagyjuk állni 1 percig
- 4.egy másik, közepes tálban keverjük össze a csicseriborsólisztet, a mandulalisztet, a burgonyakeményítőt, a sütőport és a sót
- 5.adjuk hozzá a tejkeveréket folyamatos keverés közben, amíg teljesen össze nem keveredik, gyúrjuk át
- 6.osszuk el el a tésztát 8 egyenlő gombócra, és lapítsuk el a kezünkkel
- 7.helyezzük az előkészített tepsire, pár centi távolságra egymástól
- 8.kenjük le felvizezett ketchuppel/paradicsomszósszal
- 9.szórjuk meg szezámmaggal
- 10.süssük kb.10 percig, míg meg nem kel és aranybarna nem lesz
- 11.vegyük le a sütőlapról és hagyjuk hűlni 5 percig
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1/4 bögre (bögre=2,3dl) édesítetlen növényi tej
- 3/4 teáskanál fehér borecet
- 1/2 bögre csicseriborsóliszt
- 6 evőkanál darált mandula vagy mandulaliszt
- 4,5 evőkanál burgonyakeményítő (nem burgonyaliszt!)
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 1/8 teáskanál só
- kenéshez egy evőkanál ketchup/paradicsomszósz
- szóráshoz: szezámmag vagy amit szeretünk