RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd béleljünk ki egy sütőlemezt sütőpapírral
- 2.terítsük el rajta a kockára vágott fehérrépát, és tegyük rá a fokhagyma-gerezdeket is héjastul
- 3.süssük kb. 20 percig, amíg megpuhulnak és enyhén megpirulnak
- 4.késes-aprítóba tegyük be a sült fehérrépákat, a meghámozott sült fokhagymákat, és a többi hozzávalót is
- 5.pürésítsük - tegyünk hozzá pár evőkanál csicseriborsó levet
- 6.hígítsuk, fűszerezzük, ha még szükséges
- 7.hűtsük le, és tálaljuk friss petrezselyemmel
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- kb. 3 db fehérrépa - kockára vágva
- kis konzerv/ másfél bögre (bögre = 2,3dl) főtt csicseriborsó leöblítve és lecsepegtetve – de tegyünk félre a levéből
- 1-2 evőkanál tahini (szezámmagkrém)
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1-2 kiskanál citromlé - ízlés szerint
- 1/2 teáskanál só és őrölt fekete bors
- 1/2 teáskanál kömény, római kömény
- petrezselyem zöld