ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.pirítsuk /pároljuk meg kevés olajon/vízen a hagymát (vízen teljes értékű), paprikát és fokhagymát –kb. 4-5 percig, kevergessük gyakran – olyan edényt használjunk, amiben majd tudunk botmixert használni
- 2.adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomokat, a paradicsomszószt, édesítőt, sót, fűszereket, és jól keverjük össze
- 3.közepes fokozaton főzzük 3 -4 percig, gyakran kevergetve
- 4.ha megpuhult a paradicsom is, használjuk a botmixert, de ne teljesen simára dolgozzuk el, hanem azért maradjanak benne darabkák is
- 5.adjuk hozzá a leöblített, lecsepegtetett csicseriborsót és olivabogyókat
- 6.keverjük jól össze,majd alacsony hőfokon főzzük 15-20 percig, hogy az ízek összeérhessenek és átjárhassák a csicseriborsót
- 7.kóstoljuk meg és szükség szerint fűszerezzük, édesítsük még
- 8.fogyasszuk magában, kenyérrel, tésztával vagy rizzsel, díszítsük friss citrom darabokkal, további olíva bogyóval, friss korianderrel vagy petrezselyemmel
- 9.a maradék 4 napig, hűtőszekrényben lefedve vagy 1 hónapig a mélyhűtőben eláll
Visszajelzés a receptről
“Szuper recept”
Hozzávalók
- 1/2 bögre (bögre= 2,3dl) kisebb kockára vágott hagyma
- 1 közepes piros kaliforniai paprika kisebb darabokra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma átpasszírozva
- 4 db nagy paradicsom kockára vágva (vagy 1 konzerv darabolt paradicsom)
- 1 doboz (500g) paradicsomszósz
- 1 evőkanál juharszirup vagy édesítő, amit szeretsz – mi 2 evőkanál eritritet használtunk
- só, bors
- 2 teáskanál füstölt őrölt paprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 2 teáskanál chili por (elhagyható)
- 1/4 teáskanál őrölt fahéj
- 1 csipet kardamom
- fél kiskanál koriander mozsárban megtörve vagy friss
- 2 doboz konzerv csicseriborsó vagy 3 bögre főtt
- 4-5db zöld olivabogyó kimagozva (elhagyható)