ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.tegyük a száraz hozzávalókat egy tálba, és keverjük össze
- 2.az összes nedves összetevőt (az olaj kivételével) keverjük össze egy másik tálban
- 3.öntsük a nedves összetevőket össze a száraz alapanyagokkal és alaposan keverjük össze
- 4.pihentessük a tésztát 5 percig
- 5.melegítsünk egy kevés olajat közepes méretű serpenyőben
- 6.öntsünk 1/4 bögre tésztát a serpenyőbe, és oszlassuk el egyenletesen
- 7.süssük kb. 2–4 percig, vagy amíg könnyen meg nem fordítható (lapáttal nyúljunk alá óvatosan)
- 8.fordítsuk meg, és süssük további 1-2 percig
- 9.egy idő után a tészta besűrűsödik, ezért szükség lehet egy kis tej hozzáadására
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Száraz hozzávalók
- 1 bögre (bögre=2,3dl) zabpehely lisztté őrölve vagy zabpehelyliszt (90 g)
- 1/2 bögre rizsliszt (80 g)
- 2 evőkanál kukoricakeményítő (32g)
- csipet só
- 1 evőkanál őrölt lenmag (kávédarálóval megoldható)
- 1 teáskanál sütőpor
Nedves összetevők
- 1 1/2 bögre növényi alapú tej (360 ml)
- 1 kisebb banán (80 g)
- 1 evőkanál citromlé
- 1/2 teáskanál vanília kivonat
- citrom reszelt héja
- olaj sütéshez (tapadásmentes serpenyőben megpróbálhatjuk olaj nélkül)