ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.tegyük a kesudiót, 1/3 bögre vizet, a citromlét, tahinit, sót, dijoni mustárt, sörélesztőpelyhet és fokhagymaport a turmixgépbe, és működtessük addig, amíg teljesen sima lesz – majd tegyük félre
- 2.tegyük az 1 bögre vizet és az agar agar port egy serpenyőbe, és kezdjük el melegíteni, folyamatosan kevergetve, míg felforr
- 3.1 percig forraljuk, végig kevergetve, majd 1 perc elteltével vegyük le a tűzről, és öntsük a turmixgépbe, majd kapcsoljuk be a gépet, hogy jól összedolgozza
- 4.gyorsan öntsük a keveréket a kikészített formákba
- 5.tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen
- 6.fordítsuk fejjel lefelé egy tányérra, hogy ki tudjuk szedni
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 150 g / 1 bögre (=2,3dl) nyers kesudió – nem feltétlenül kell beáztatni
- 1/3 bögre víz
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1/4 bögre (60 g) tahini
- 2 és 1/2 teáskanál só
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1/4 bögre sörélesztőpehely
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 bögre víz
- 1 evőkanál agar-agar