Recept megosztása

Gyümölcsös – csokis piskóta

Talán nem árulunk el titkot, hogy nekünk a legnagyobb a kihívást a sütemények elkészítése jelenti. Nem igazán vagyunk édesszájúak, nem is gyakran szoktunk sütni. Először muffinra gondoltunk, de győzött a lustaság, és egyben sütöttük meg. Ennél egyszerűbb sütit nem is lehet elképzelni, és még elrontani sem lehet. Pillanatok alatt összeállítható, igazán nagy segítség ez a lisztkeverék. Bő fél óra múlva már ott illatozott a kész süti a rácson, alig győztük kivárni, hogy kicsit meghűljön.
Jó szívvel ajánljuk Nektek is. Vendégvárásra is kitűnő. Pikk-pakk lesz mivel megkínálni a családot, barátokat. Természetesen a csokoládé kihagyható belőle, úgy még alacsonyabb lesz a zsírtartalma.

8 szelet
5 perc előkészülés + 30 perc sütés

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.keverjük össze egy tálban a vizet, vanília kivonatot, citromhéjat, citromlevet
  • 3.adjuk hozzá a lisztet – alaposan keverjük össze
  • 4.keverjük hozzá a gyümölcsöt és a csokoládét
  • 5.gyorsan töltsük át egy sütőpapírral kibélelt sütőformába – kb.23 cm átmérőjű
  • 6.kb. 30 perc alatt (ha nem fagyott a gyümölcs 25 perc alatt) süssük készre
  • 7.tegyük rácsra, és hagyjuk kihűlni

Hozzávalók

  • 250g Eden Premium Bake Free piskóta-muffin lisztkeverék
  • 90g eritrit
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 310 g víz (nem hideg)
  • pici citromlé
  • citrom reszelt héja
  • 1 bögre (bögre=2,3dl) fagyasztott/friss (bogyós) gyümölcs (mi most málnát, meggyet tettünk bele vegyesen)
  • fél tábla vegán (lehetőleg cukormentes) étcsokoládé apróra vágva

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!