ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.pároljuk, pirítsuk meg a hagymát olajon/vízen
- 2.dobjuk hozzá a fokhagymát is, kicsit pároljuk át vele
- 3.tegyük hozzá a répát, fehérrépát, gombát, kicsit süssük át
- 4.öntsük fel a 1,5l vízzel, fűszerezzük
- 5.mikor már majdnem teljesen megpuhultak a zöldségek, tegyük hozzá a borsót
- 6.főzzük 5-10 percig, hogy a borsó is átfőjjön, megpuhuljon
- 7.közben forraljunk egy másik edényben vizet, egy kis sóval, és főzzük meg a tésztát
- 8.mikor minden elkészült, már tálalhatunk is
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 nagy fej hagyma apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 500g gomba szeletekre vágva
- 4 nagy sárgarépa meghámozva, karikára vágva
- 1 db fehérrépa meghámozva, karikákra vágva
- 2 bögre (1 bögre =2,5dl) mirelit borsó
- 1 evőkanál növényi olaj, aki használ, elhagyható
- só
- bors
- kiskanál pirospaprika
- babérlevél
- petrezselyem zöld (lehetőleg friss)
- negyed kiskanál gyömbér, kurkuma
- 1,5l víz
- 200g (kb. fél zacskó) teljes kiőrlésű barnarizs tészta, de más tészta is jó