RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
- 2.adjuk hozzá a sárgarépát, dinszteljük meg kicsit - pici vizet önthetünk alá, nehogy megégjen
- 3.tegyük hozzá az édesburgonyát, kis sót, és öntsük fel annyi vízzel, amennyi alaposan ellepi
- 4.fedő alatt főzzük puhára - ez kb. 20-25 perc
- 5.közben főzzük meg a tésztát a csomagoláson található leírás alapján
- 6.mikor megfőttek a zöldségek, a levéből merjünk egy turmixgépbe néhány merőkanálnyit, és adjuk hozzá a kesudiót - minimum lepje el a kesut
- 7.turmixoljuk krémesre, majd szűrőkanállal szedjük hozzá a főtt zöldségeket, adjuk hozzá a fűszereket, sörélesztőpelyhet, citromlevet, még egy pár merőkanál főzőlevet, és turmixoljuk össze újra
- 8.kóstoljuk meg, fűszerezzük, hígítsuk ha még szükséges
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók:
- 2 kisebb édesburgonya - felkockázva (kb. 2 bögrényi lett - bögre=2,3 dl)
- 2 kisebb sárgarépa - felkarikázva
- 1 nagy fej hagyma - felaprítva
- 3-4 gerezd fokhagyma - felaprítva
- 1/2 bögre kesudió - beáztatva, lecsöpögtetve vagy fehér bab
- 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
- só
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 1/2 kiskanál füstölt pirospaprika
- 1/4 kiskanál őrölt kömény
- ízlés szerint még fokhagymapor, hagymapor - el is hagyható
- 1 kiskanál friss citromlé
- 200 g (gluténmentes) tészta