Recept megosztása

Diós-narancsos muffin / mini kuglóf

Narancsos álom a sütőből!

Ismeritek azt az érzést, amikor valami új, izgalmas ízre vágytok? Így esett a választásunk erre a narancsos sütire!

Egyben is megsüthetitek, akár egy  sütőformában, csak akkor kicsit tovább kell sütni. A datolyapaszta miatt nyerte el a barnás színét, de ha szeretnétek világosabb tésztát, használhattok eritritet is (bár az nem teljes értékű) .

Mi egy isteni narancsos öntettel koronáztuk meg, aminek köszönhetően még intenzívebbé vált az íz.

8-10 muffin
35 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.turmixoljuk le a beáztatott datolyát, a kimagozott, feldarabolt, (nem meghámozott) almát kevés vízzel - akár a datolya áztatólevével - kb.10-12 evőkanálnyit használtunk
  • 3.egy tálkában keverjük össze az összes hozzávalót
  • 4.kanalazzuk a masszát muffinsütő formába
  • 5.süssük 25 percig 180 fokon
  • 6.kicsit várjunk, hogy hűljenek, majd vegyük ki a formából, rácson hűtsük ki őket
  • 7.sütés közben készítsük el az öntetet: keverjük össze egy kis tálkában az összes hozzávalót - ha túl sűrűnek érezzük, hígítsuk egy kis növényi tejjel
  • 8.tálaláskor öntözzük meg a muffinok tetejét az öntettel, díszíthetjük mentalevéllel, reszelt narancshéjjal

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Diós-narancsos muffin / mini kuglóf?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1,5 bögre (bögre=2,3 dl) zabpehelyliszt
  • 1 közepes bio narancs - leve és reszelt héja
  • 2 kisebb / kb. 250 g alma
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál darált dió
  • 1-2 kiskanál vaníliakivonat
  • 1/2-1 kiskanál fahéj, csipet só

Öntethez:

  • 2 dl növényi bio joghurt/ kesukrém
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1-2 kiskanál friss narancslé
  • édesítő, ízlés szerint - néhány kanál datolyapaszta/ 1/4-1/2 kiskanál négyszeres cukorhelyettesítő