RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.vágjuk össze a zöldségeket kis kockákra
- 3.egy nagyobb tálban keverjük össze a csicseriborsó lisztet, a sörélesztőpelyhet, a sütőport,a sót,a borsot, a fokhagymaport és a bazsalikomot
- 4.öntsük hozzá a vizet
- 5.adjuk hozzá a kukoricát, a paprikát, a hagymát és a zöldeket
- 6.keverjük jól össze
- 7.sütőpapírral kibélelt vagy tapadásmentes hőállóedénybe (pl. jénai) /muffin-formákba öntsük/kanalazzuk át a masszánkat
- 8.helyezzük a sütőbe, és süssük kb. 40 percig, (a muffint 30–35 percig)
- 9.végezzük el a fogpiszkáló próbát úgy, hogy beleszúrunk, és ha nem ragadt már rá a tészta, a frittatánk elkészült
- 10.vegyük ki a sütőből, majd emeljük ki a sütőpapír segítségével, és helyezzük rácsra hűlni, (a muffinokat vegyük ki a formából)
- 11.mikor kihűlt, szeleteljük
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók - 12 kockához
- 1 és ¾ bögre (bögre =2,3dl) csicseriborsó liszt
- 1/4 bögre sörélesztőpehely- el is hagyható
- 1 teáskanál fokhagymapor
- bors
- 1 teáskanál szárított bazsalikom vagy friss apróra vágva
- 3/4 teáskanál fekete só - ez adja a tojásos ízt, de ha nincs, sima só is megfelel
- 1 teáskanál sütőpor vagy fél teáskanál szódabikarbóna
- 2 és ¼ bögre víz
- 1 bögre kukorica (fagyasztott, friss vagy konzerv) – ha mélyhűtött legyen kiengedve
- 1 nagy piros kaliforniai paprika (1 bögre), apróra vágva
- 1 kis (lila)hagyma, apróra vágva
- 1-2 újhagyma apróra vágva – ki is maradhat
- maroknyi bébi-spenót, durván aprítva vagy fagyasztott spenót levél kiengedve