ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.turmixoljuk le a főtt/sült céklát késes aprítóval – egy kis darabot tegyünk félre díszítéshez
- 2.kapcsoljuk be a multicookert, és tegyük pirító funkcióra (browning/ saute)- ehhez hagyjuk nyitva a fedelét
- 3.kevés vízzel dinszteljük meg benne a hagymát, majd a fokhagymát
- 4.tegyünk bele minden hozzátevőt – kivéve, amelyek tálaláshoz szükségesek majd
- 5.keverjük össze alaposan
- 6.állítsuk le a pirító funkciót, ha szükséges, majd indítsuk el a magas nyomású főzést (pressure cook), és magas fokozaton állítsuk be 10 percre, majd indítsuk el – mindig ellenőrizzük,hogy a szelep zárva legyen(FONTOS: ha barna rizzsel készítjük változik az elkészítési idő 15 percre)
- 7.miután lejárt a 10 perc, még hagyjuk melegítő funkción 20 percig, ne nyúljunk hozzá
- 8.20 perc után nyissuk ki a szelepet óvatosan, és engedjük ki a maradék gőzt, ha még maradt benne, azután óvatosan nyissuk fel
- 9.keverjük össze alaposan
- 10.tálaljuk egy kis növényi tejföllel /tejszínnel, a tetejére szórt kaporral/ friss petrezselyemmel és extra sörélesztőpehellyel ízlés szerint
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 500 g cékla sütőben megsütve, meghámozva (főttből is jó, mi most azt használtunk) – nyers cékla sütése kb.50-60percet vesz igénybe 180 fokon
- 2 fej (lila) hagyma - finomra vágva
- 3 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 250 g rizottó rizs vagy kerekszemű rizs
- 1,5 dl fehér bor (elhagyható)
- 2 evőkanál balzsamecet
- 7 dl forró zöldségleves, vagy 7 dl forró víz + 1 evőkanál natúr ételízesítő+ só
- 3 evőkanál sörélesztőpehely
- só, bors, kevés kakukkfű tálaláshoz:
- maroknyi apróra vágott friss kapor/petrezselyem/ bazsalikom / koriander ízlés szerint 4 evőkanál növényi tejföl (lehetőleg házi készítésű, de boltival is működik)/tejszín –el is hagyható