ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra
- 2.szurkáljuk meg a padlizsánokat villával, majd sütőpapírral kibélelt sütőlapon süssük kb. 40-50 percig, míg jól meg nem sül a héja, a belseje meg össze nem esik
- 3.vegyük ki, kicsit hagyjuk hűlni, majd kaparjuk ki a húsát, a héját dobjuk el
- 4.keverjük a padlizsánt az összes összetevővel együtt össze egy késes-aprítóban vagy nagysebességű turmixgépben, esetleg botmixerrel - a baba ganoush hagyományosan kicsit darabos szokott lenni, de akár teljesen simává apríthatjuk
- 5.tegyük legalább pár órára hűtőbe, hogy jobban összeérjenek az ízek
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 közepes padlizsán
- 4 evőkanál tahini (szezámmagkrém)
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál frissen facsart citromlé
- 1-1,5 teáskanál só
- ½ teáskanál füstölt paprika
- ½ teáskanál folyékony füst