vegán növényi tej receptek vegánblog

Növényi tejek házilag – 3 bevált elkészítés a tökéletes ízélményért

Növényi tejek házilag – 3 bevált elkészítés a tökéletes ízélményért

Manapság, mikor sajnos mindenhol az áremelkedéssel kell szembenéznünk, egyre kifizetődőbb lehet saját magunknak elkészíteni szeretett növényi tejeinket, és kávékülönlegességeinket. Igen igen, tudjuk mi jut eszetekbe, hogy az viszont milyen körülményesen hangzik…Nos ideje eloszlatni ezt a tévhitet és elkezdeni nagyüzemben gyártani saját otthonunkban kedvenceinket.

Házi zabtej

zabtej recept

2 összetevő és 10 perc munka, mindössze ennyire van szükségünk, ha szeretnénk elkészíteni saját zabtejünket. Olcsó és könnyű előállítás, nulla adalékanyag, maximális ízek.

Az elkészült növényi tej hűtőben tárolva 3-5 napig eláll, így tényleg nem kell aggódnunk az idő miatt, miközben a keletkezett melléktermékeket is bátran felhasználhatjuk süteménybe vagy egyszerűen zabkásaként.

Recept: https://veganblog.hu/recept/hazi-zabtej/

Házi kókusztej

Házi-kókusztej-vegánblog-recept.jpg
Házi kókusztej recept

Szintén nagyon kedvező választás lehet a pénztárcánknak, ha mi magunk készítjük a szeretett kókusztejünket, ami ráadásul biztosan édesítőszer és cukormentes, így a kalóriák miatt sem kell aggódnunk.

És ha egyszerre több adaggal is van időnk elkészíteni, akkor bátran lefagyaszthatjuk az elkészült italt, hogy később, mikor kicsit sűrűbbek a napjaink, se kelljen a bolti tejpótlókhoz fordulnunk.

Recept: https://veganblog.hu/recept/hazi-kokusztej/

Legegyszerűbb, főzés nélküli kesutej

kesutej recept vegánblog
Kesutej recept

Eddig is könnyen elkészíthető recepteket hoztunk, de valószínűleg ez a kesutej a legegyszerűbb mind közül, hiszen ezt sem főzni, sem szűrni nem kell és klasszisokkal egészségesebb is, mint a bolti verziók. A víz hozzáadásának szabályozásával mindenki megtalálhatja a kedvenc teltségi szintet, az ízesítéssel pedig szintén bátran játszhatunk, bár magában is nagyon finom.

Recept: https://veganblog.hu/recept/legegyszerubb-fozes-nelkuli-kesutej/

Aranytej-kurkuma latte

Aranytej kurkuma latte
Aranytej kurkuma latte

Ha pedig elkészültek az alap növényi tejek, bátran próbálkozhatunk egy két tejes különlegességgel, mint például ez a kurkumás ital. Emiatt a különleges összetevő miatt ráadásul kifejezetten ajánlott a fogyasztása, ha szeretnénk egy kicsit felpörgetni anyagcserénket, ha pedig a borsozást is bevállaljuk, akkor még a felszívódás miatt sem kell majd aggódnunk.

Recept: https://veganblog.hu/recept/aranytej-kurkuma-latte/

Sütőtökös latte

sütőtökös latte recept vegánblog
Sütőtökös latte recept

Végül pedig következzen egy igazi sláger, ezúttal növényi tejből készítve, vegán változatban. Bár lassan véget ér a sütőtökszezon, ha esetleg találunk még valahol elvétve egy-egy darabot, akkor mindenképpen próbáljuk ki ezt a fűszeres, bekuckózós finomságot, ami egy pillanat alatt felmelengeti majd szívünket, akár hidegebb napokon is.

Recept: https://veganblog.hu/recept/sutotokos-latte/

További érdekes, változatos recepteket találtok könyveinkben:

Facebook Twitter Google+

Kapcsolódó bejegyzés(ek)