Recept megosztása

Házi zabtej

Ezt a növényi tejet kb. 10 perc alatt tudjuk elkészíteni. Olcsó, csak 2 alapanyagra van szükségünk hozzá. Főzni sem kell. Ez biztosan nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot. 

Van néhány trükk, amit érdemes betartani, hogy elkerüljük a nyálkásságot, nyúlósságot, amelyre a zabpehelyből készült tejet hajlamosak.

Hűtőben 3-5 napig eláll.

Ízesíthető vanília kivonattal, esetleg fél-egy kanál házi datolyapasztával.

kb. 1l
10 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyük a száraz zabpelyhet és a hideg vizet magas fordulatszámos turmixgépbe
  • 2.turmixoljuk 30-40 másodpercig, de semmiképpen tovább!
  • 3.szűrjük át nagyon sűrű szövésű hálón, anyagon, de csak csöpögtessük, ne nyomkodjuk!
  • 4.mossuk ki a hálónkat - szedjük ki a megmaradt zabpehelymasszát - ezt később süteménybe, zabkásába felhasználhatjuk
  • 5.szűrjük át még egyszer a tejünket
  • 6.tartsuk hűtőben lezárt üvegben

Hozzávalók

  • 1 bögre (bögre = 2,3 dl) (gluténmentes) zabpehely - ne áztassuk!
  • 6 bögre víz (hideg!!!)