Nagy vegán mártogatós és kence körkép 1. rész

Nagy vegán mártogatós és kence körkép 1. rész

Baráti összejövetelekre, esti film nézésekhez vagy csak egyszerű hétköznapi uzsonnákhoz is tökéletes választás lehet egy-egy különlegesebb mártogatós, krém vagy szósz.

Következzen most egy kis inspiráció, amit bárki könnyedén elkészíthet és még az alapanyagok miatt sem kell aggódnunk, hiszen egytől egyik vegán módon készülnek.

Diétás édesburgonyás szósz

édesburgonyás szósz kence mártogatós vegánblog
Diétás édesburgonyás szósz

Szerencsére akkor sem kell lemondanunk ezekről a finomságokról, ha diétázunk, hiszen ez az édesburgonyás szósz nagyon alacsony zsírtartalmú, mivel nem tartalmaz olajos magvakat.

Ráadásul sokféle felhasználása lehetséges: növényi tej tartalmától függően lehet szendvicskrém, mártogatós vagy akár tésztaszósz is.

Recept: https://veganblog.hu/recept/dietas-edesburgonyas-szosz-kence/

Ínyenc szotyiöntet

Ínyenc szotyiöntet
Ínyenc szotyiöntet

Avagy, az öntet, ami szinte bármilyen saláta tökéletes megkoronázása lehet. Sőt, különleges fokhagyma-gyömbér-citrom ízesítése miatt akár még olyan fogásoknak is tökéletes kiegészítője lehet, mint a taco vagy más mexikói ízvilágú étel. Azért pedig külön plusz jár, hogy mindössze 3 lépésben elkészíthető, így bárki bátran kísérletezhet.

Recept: https://veganblog.hu/recept/inyenc-szotyiontet/

Uborkás sajtkrém

Uborkás sajtkrém
Uborkás sajtkrém

Ha valami igazán különleges, hűsítő szendvicskrémre vágyunk a melegebb napok közeledtével, akkor a mi ajánlatunk ez az uborkás sajtkrém, ami csemege és kovászos uborkával is elkészíthető.

Kaporral kiegészülve igazi csemegének számít, amit bátran javaslunk bárkinek, aki nem aggódik a kalóriák vagy a zsírtartalom miatt.

Recept: https://veganblog.hu/recept/uborkas-sajtkrem/

Vöröslencsekrém

Vöröslencse krém
Vöröslencsekrém

Miért vennénk meg valamit a boltban méregdrágán, ha szinte egyetlen mozdulattal mi magunk is elkészíthetjük, ráadásul egészségesen és teljes egészében a saját ízlésünkhöz igazítva?

Arról nem beszélve, hogy maradékmentésnek is tökéletes és textúrától függően sokféleképpen használhatjuk szendvicsekhez vagy mártogatósként.

Recept: https://veganblog.hu/recept/voroslencsekrem/

Avokádó pesto

Avokádó pesto 
Avokádó pesto

A tavasz közeledtével már nagyon várjuk, hogy elkezdjen zöldülni a világ, de miért ne kezdődhetne ez a virágzás a tányérunkon? Ez az avokádós finomság garantáltan feldobja a hétköznapokat és garantáltan nagy kedvenc lesz bármilyen társaságban.

Ahogy a fenti krémeknél, itt is extra széles felhasználási körről beszélhetünk, hiszen hígabb verzióban tökéletes tésztaszósz lehet, míg sűrűbbre készítve ideális mártogatós lehet esti filmezésekhez.

Recept: https://veganblog.hu/recept/avokado-pesto/

Facebook Twitter Google+

Kapcsolódó bejegyzés(ek)