RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.enyhén sós vízben főzzük puhára a karfiolt és krumplit - szűrjük le, de a levét ne öntsük ki
- 3.egy serpenyőben dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát, majd adjuk hozzá a gombát, sózzuk, borsozzuk meg, majd főzzük puhára fedő nélkül, úgy hogy ne maradjon rajta nedvesség
- 4.készítsük el a szószt - (ha kesudiót is teszünk bele, először azt turmixoljuk le simára annyi főzőlével, amennyi ellepi), turmixoljuk össze a főtt karfiolt, krumplit, fűszereket, sörélesztőpelyhet, tahinit/magvajat - adjunk hozzá apránként növényi tejet, ill. a főzőléből egy keveset
- 5.kóstoljuk meg a szószt, ha szükséges, még fűszerezzük, hígitsunk rajta
- 6.főzzük ki a tésztát a csomagolás szerint
- 7.egy hőálló tálba tegyük bele a kifőtt tésztát, keverjük hozzá a kész hagymás gombát, majd locsoljuk meg a szósszal, azzal is forgassuk össze
- 8.opcionális: szórjuk meg a tetejét vegán sajttal - lehetőleg házival
- 9.süssük össze 15-20 perc alatt
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 kis fej karfiol - rózsáira szedve
- 3 kis krumpli - felkockázva
- 1 nagy fej vöröshagyma - apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 250 g gomba - felszeletelve
- néhány dl növényi tej
- 1 evőkanál dijoni mustár
- só, kakukkfű, fokhagymapor, hagymapor
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 300 g teljes kiőrlésű lisztből/hüvelyesből készült (gluténmentes)tészta
- 2-3 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
- 2-3 evőkanál tahini /magvaj / 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) beáztatott, lecsepegtetett kesudió - elhagyható
- ízlés szerint néhány fújás folyékony füst - elhagyható