ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.alaposan öblítsük le a kölest
- 3.egy lábasban tegyük oda főni a fűszerekkel fedő alatt - ha nagyon beszívná a vizet, adjunk hozzá még kb. 1/2 dl-t
- 4.közben oldjuk fel a sót és az élesztőt a növényi tejben, majd adjuk hozzá a lisztet
- 5.keverjük össze alaposan, pihentessük lefedve 10 percig
- 6.enyhén belisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 6 részre
- 7.nyújtsunk mindegyikből 3 mm vastag körlapot - mi kézzel formáztuk
- 8.tegyünk 2-3 evőkanálnyi kolbászkrémet a lapok alsó részére, közepére
- 9.hajtsuk rá a tésztát, és nyomkodjuk össze a széleket, villával is dolgozhatunk - így kapunk kis táskákat
- 10.helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe őket
- 11.szúrkáljuk meg pár helyen villával a tetejüket
- 12.kenjük le felvizezett paradicsomszósszal/ketchuppel, vagy fújjuk le olajsprayvel (ki melyiket használja, az első olajmentes verzió)
- 13.süssük 25-35 percig - míg kicsit megpirul a tetejük
- 14.hagyjuk rácson teljesen kihűlni
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók a tésztához:
- 250 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék
- 3 g só
- 3 g porélesztő
- 280 g langyos növényi tej
- + 5 g bambuszrostliszt - formázáshoz
Kolbászkrémhez:
- 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) köles
- 1,5 bögre víz
- só
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 1/2 kiskanál fokhagymapor, hagymapor, füstölt pirospaprika, pirospaprika
- 1/4 kiskanál őrölt kömény