ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.kevés vízen dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát, sárgarépát
- 2.adjuk hozzá a zabpelyhet, fűszereket, öntsük fel vízzel
- 3.pároljuk, főzzük puhára alacsony fokozaton, gyakran kevergessük - ha szükséges, még adjunk hozzá kevés vizet
- 4.mikor elkészült, keverjük hozzá a bébi spenótot, sörélesztőpelyhet, szórjuk meg az őrölt lenmaggal
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 bögre (bögre=2,3dl) (gluténmentes) zabpehely
- kb. 1,5 bögre víz
- 1 fej kis lilahagyma - apróra vágva
- 1-2 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 1 közepes sárgarépa - lereszelve
- 1 bögre friss bébispenót
- 1-2 evőkanál szójaszósz /tamari - el is hagyható - helyette több só + 1 kiskanál mindenmentes ételízesítő
- 1 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
- 2 kiskanál őrölt lenmag /chiamag
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- ízlés szerint kiegészíthető bármilyen zöldséggel, gombával, magvakkal, avokádóval, fűszerekkel