RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.kevés vízen / olajon megdinszteljük a hagymát, majd a fokhagymát
- 2.utána rátesszük a feldarabolt céklát, és egy kevés balzsamecettel, borssal, sóval, kakukkfűvel azt is átsütjük /pároljuk (használhatunk más fűszereket is, természetesen)
- 3.majd öntsük fel a növényi tejjel, és kicsit főzzük össze
- 4.botmixerrel dolgozzuk el krémesre a szószt
- 5.ha kell, még igazítsunk a fűszerezésén
- 6.keverjük össze a szószt a főtt tésztával
- 7.tálaláskor szórjuk meg a pirított magokkal
- 8.szórhatunk rá frissen vágott petrezselymet, mentát
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 6 db kisebb cékla sütőben megsütve, meghámozva, kockára vágva vagy főtt cékla felkockázva
- 2 fej (lila)hagyma kockára vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma
- balzsamecet, só, bors, kakukkfű
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- 2-3 dl növényi tej – mi most rizstejjel csináltuk
- 1 zacskó (gluténmentes) tészta megfőzve
- magok (tökmag, szezámmag, lenmag, stb.) olaj nélkül serpenyőben megpirítva
- esetleg petrezselyem, menta díszítésnek