vegán desszert receptek vegánblog

3 vegán desszert, amivel bárkit lenyűgözhetsz

3 vegán desszert, amivel bárkit lenyűgözhetsz

Legyen szó születésnapról, évfordulóról vagy bármilyen összejövetelről az édesség egyszerűen nem hiányozhat az ünnepi asztalról. A klasszikus torták, aprósütemények, sós sütik mellett mindig akad néhány olyan desszert, aminek a receptjéért sorban áll a vendégsereg. Most rögtön három látványos és egyszerű desszertet megmutatunk Nektek, ami tuti lenyűgözi majd a kóstolókat.

A legtöbb desszert valljuk be antivegán. Alkotó elemük a tojás, a méz vagy épp a zsír és sosem az egészséges jelző jut róluk eszünkbe. Sőt, nagyon sok ismerősünk retteg a cukortól és inkább nem enged a vágyainak és inkább lemond az édességről.

Ezzel szemben a most bemutatásra kerülő desszertek mindegyike vegán, gluténmentes, olajmentes, teljes értékű.

 

vegán 3 összetevős trüffel golyó recept vegánblog
3 összetevős trüffel golyó

A legegyszerűbb

Ha gyorsan szeretnénk összedobni egy látványos desszertet, akkor válasszuk a 3 összetevős trüffel golyó-t. Mindössze avokádóra, étcsokira és egy kis fagyasztott gyümölcsre lesz szükségünk.

Az egész folyamat nagyon gyorsan, kb. 15 perc abszolválható, persze a hűtésre azért kell időt szánjunk.

A trüffel mindig jelentős eleganciát hordoz magában, így biztosan sikert aratunk majd vele.

 

vegán egészséges desszert mini golyók vegánblog
Egészséges desszert mini-golyók

A legegészségesebb

Sütnünk ezt a finomságot sem kell, sőt az egyik kedvenc alapanyagunk a cékla is az összetevők között van.

Az egészséges mini-golyók már több hozzávalóból állnak, de szinte mindegyik megtalálható spájzban – persze egy biztonsági ellenőrzés nem árthat.

A cékla javítja a vérkeringést és segíti az idegrendszer egészségének megőrzését is.

 

vegán vörösbársony desszert recept vegánblog
Vörösbársony desszert golyók

A legzöldebb

Csalóka az alcím, hisz a vörösbársony desszert golyók valójában a cékla miatt kapják meg a színüket, de akkor mégis mitől zöld? Az összetevők alapján akár egy kellemes saláta is eszünkbe juthatna, pedig édességről van szó.

Hogy ide is jusson egy érdekesség a céklával kapcsolatban: A sportos életmód hasznos társa. Segíti az erőnlétet, teljesítményt és a sejtek oxigén ellátását.

A közös pont

Bármelyik desszertről is legyen szó, megkönnyíthetjük az elkészítés folyamatát, ha egy késes aprítót hívunk segítségül. Hasznos eszköz, érdemes felszerelni vele a konyhánkat.

További vegán receptek

Ha elkészíted valamelyik receptet vagy új recepteket szeretnél felfedezni, várunk a Vegán receptek – Vegán blog facebook csoportban, ahol minden nap kipróbált és általunk fényképezett vegán (és gluténmentes, olajmentes, teljes értékű) recepteket mutatunk be nektek.

Facebook Twitter Google+

Kapcsolódó bejegyzés(ek)