Recept megosztása

Vegán karamell-szósz

Épp az almás zabkekszhez turmixoltunk datolyát növényi tejjel, és karamell ízű krémet kaptunk. 

Sokan szeretik, ezért gondoltuk megosztjuk Veletek ezt az információt. 

Érdemes nagyobb szemű, puha datolyából készíteni, azok sokkal édesebbek. 

Fogyaszthatjuk azonnal öntetként, tehetjük süteményekbe, de el is tehetjük későbbre is. 

Hűtőben pár napot eláll. 

 

kb. 1,5 dl
5 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyük turmixgépbe a hozzávalókat - mi poharas turmixot használtunk
  • 2.járassuk addig, míg teljesen krémes lesz az elegyünk

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán karamell-szósz?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1/2 bögre (alaposan megpakolt) (ez kb. 110 g, de ha édesen szereted, nyugodtan használj többet) puha, magozott datolya - ha kell, előtte áztassuk be akár a növényi tejbe
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 1/2 bögre natúr növényi tej
  • (őrölt fahéj, 1/8 kiskanál kurkuma, gyömbér - ízlés szerint, el is hagyható)
  • csipet só