Recept megosztása

Tárkonyos-tejfölös gombaragu

Ez a gombás ragu nagyon finomra sikerült. Mi a házi növényi tejfölünkkel készítettünk habarást hozzá, amitől isteni telt, krémes íze lett. A lencsének köszönhetően igazán laktató, tápláló fogás lett. Ehetünk hozzá pitát, pirítóst vagy főtt krumplit, gabonát.

Élőflórás, legfinomabb vegán tejföl: itt

2. legfinomabb vegán tejföl: itt

4-5 adag
30 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát kevés vízen
  • 2.adjuk hozzá a felszeletelt gombát,fűszereket és pároljuk el róla a vizet
  • 3.öntsük fel a növényi tejjel, főzzük közepes fokozaton fedő alatt 5-7 percig
  • 4.közben a lisztet keverjük el csomómentesre a növényi tejföllel
  • 5.főzés után sűrítsük be a lisztes keverékkel, óvatosan, hőkiegyenlítéssel keverjük hozzá, majd főzzük addig, míg besűrűsödik
  • 6.adjuk hozzá a főtt lencsét is, pár perc alatt főzzük össze
  • 7.fűszerezzük, ha még szükséges
  • 8.tálaljuk pirítóssal, pitával, krumplival vagy főtt gabonákkal

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Tárkonyos-tejfölös gombaragu?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 500 g csiperkegomba - felszeletelve
  • 1 nagy fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 3 dl natúr növényi tej
  • só ízlés szerint
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • 4 kiskanál szárított tárkony
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
  • 2 evőkanál (gluténmentes) teljes kiőrlésű liszt (pl. rizsliszt, zabpehelyliszt)
  • 4 dl házi növényi tejföl / növényi joghurt
  • pár csepp friss citromlé
  • 1,5 bögre (bögre=2,3 dl) főtt lencse