Recept megosztása

Paradicsomos káposzta

Ez egy nagyon egyszerű étel.  A menzáról sokaknak ismerős lehet. Nálunk mindenki szereti. Úgyhogy itt volt az ideje teljes értékű változatban is elkészíteni.
Nemcsak egyszerű, de nagyon gyorsan el is készül. Gluténmentes, olajmentes. És még pénztárcabarát is. Mi fűszeres rizsgolyókat készítettünk hozzá.

4-5 adag
40 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen
  • 2.tegyük hozzá a káposztát, sózzuk, fűszerezzük meg, kicsit dinszteljük meg
  • 3.fedő alatt pároljuk puhára alacsonyabb hőfokon – annyi vizet tegyünk hozzá, amennyi ellepi
  • 4.közben egy serpenyőben olaj nélkül! pirítsuk meg egy kicsit a barna rizslisztet – folyamatosan felügyeljük, kevergessük, mert gyorsan odakap
  • 5.öntsük fel egy kevés vízzel – kb. fél bögre – 1 bögre – és kezdjük elkeverni csomómentesre
  • 6.mindig adjunk hozzá egy keveset a paradicsomszószból, és azzal is jól keverjük el – ezt addig ismételjük, míg az összes paradicsomszósszal elkevertük
  • 7.keverjük hozzá a datolyaszirupunkat /eritritet
  • 8.öntsük az egészet a megpuhult káposztára
  • 9.főzzük össze kb. 10 perc alatt
  • 10.ízesítsük, ha még szükséges

Hozzávalók

  • 1 kis fej káposzta - apróbbra vágva
  • 2 fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 3 evőkanál barnarizs liszt
  • só, bors, kurkuma, bazsalikom
  • 2-3 evőkanál eritrit /(házi) datolyaszirup/ édesítő, amit használsz
  • 2db 500ml-es paradicsompüré