Recept megosztása

Kókusztejes panna cotta meggy zselével

Egy magmentes panna cottát is szerettünk volna kipróbálni. Legyen ilyen verzió is a tarsolyunkban. Ez is, és a kesudióval készült változata is nagyon finom. Az eritrit ugyan nem teljes értékű, de most szerettük volna, hogy a datolyapaszta ne színezze el a krémünket. Persze akinek ez nem szempont, nyugodtan készítheti azzal is. 

Meggy zselét készítettünk hozzá, de természetesen más gyümölcsöt is lehet használni.

 

4 személy
30 perc + 2-4 óra hűtés

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.egy közepes méretű edényben keverjük össze az összes hozzávalót a panna cottához, majd kezdjük el melegíteni közepes lángon
  • 2.forraljuk fel a keveréket, majd azonnal vegyük le a melegről
  • 3.öntsük szét a keveréket egyenlően 4 kehelybe vagy pohárba
  • 4.tegyük hűtőbe 2-4 órára, amíg meg nem dermed
  • 5.a zseléhez pürésítsük a meggyet turmixgépben/késes aprítóval
  • 6.öntsük egy kislábasba és adjuk hozzá a zselé többi hozzávalóját
  • 7.közepes lángon kis edényben forraljuk fel gyakran kevergetve
  • 8.vegyük le a tűzről, és hagyjuk néhány percig kicsit kihűlni, mielőtt ráöntenénk a kókusztejes rétegre
  • 9.tegyük vissza a panna cottát még egy órára a hűtőbe, hogy a meggy zselé megdermedjen
  • 10.tálaljuk kókuszchipsszel, esetleg kakaóbabtörettel

Hozzávalók

  • Panna Cottához:
  • 6 dl édesítetlen sűrű kókusztej, esetleg konzerv
  • 3-4 evőkanál eritrit / vagy pár evőkanál házi datolyapaszta - ízlés szerint lehet több is
  • 1 teáskanál agar-agar por
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • meggy zseléhez:
  • 1,5 bögre (bögre = 2,3 dl) magozott meggy (friss vagy fagyasztott ) - kiolvasztva
  • 1-2 evőkanál eritrit/datolyapaszta
  • 1/2 teáskanál agar-agar por
  • kókusz chips díszítéshez