Recept megosztása

Kesu-tejszínes zöldséges gomba

Nagyon finom, laktató ez az étel. Isteni krémes lett a szósz a kesutól. És hogy teljes legyen az élvezet, tele van zöldségekkel. Mi jázmin rizzsel tálaltuk, mert nem mindenki szereti a családban a barna rizst. De azzal lenne teljes értékű. Aki nem szeretne kesut használni, kiválthatja növényi tejjel, és sűrítse 1-2 evőkanál (gluténmentes) zabpehelyliszttel vagy barna rizsliszttel. 

4-5 személy
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg kevés vízen a póréhagymát, fokhagymát, gombát
  • 2.fűszerezzük meg és keverjük össze
  • 3.adjuk hozzá a mélyfagyasztott borsót, zöldségeket, és fedő alatt pároljuk puhára alacsony/közepes fokozaton
  • 4.közben helyezzük a kesudiót egy nagy teljesítményű turmixgépbe, és egy bögre vízzel és turmixoljuk simára
  • 5.adjuk hozzá a maradék vizet, és turmixoljuk össze újra
  • 6.mikor már puhák a zöldségek, adjuk hozzá a kesukrémet és óvatosan keverjük össze, hogy ne törjön össze a brokkoli, karfiol
  • 7.főzzük össze, hogy besűrűsödjön a kesutól - -ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá még vizet
  • 8.tálaljuk rizzsel, tésztával

Hozzávalók

  • 500 g gomba (bármilyen) - felszeletelve
  • 1 közepes méretű póréhagyma - karikára vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1 bögre (bögre = 2,3 dl) natúr kesudió - pár órára beáztatva, majd használat előtt leszűrve
  • 2 bögre víz
  • 1/8 kiskanál őrölt fekete bors, kurkuma
  • ½ kiskanál só, fokhagymapor
  • 1 bögre zöldborsó (fagyasztott is jó)
  • 450 g fagyasztott zöldség (brokkoli, karfiol, répa)