Recept megosztása

Sárgarépa pörkölt

Pörköltet gyakorlatilag bármilyen zöldségből lehet készíteni. Nekünk most a sárgarépára esett a választásunk, és egyáltalán nem bántuk meg. Nem sajnáltuk belőle a hagymát és a pirospaprikát, az biztos. Ettől jó sűrű lett a szaftja. Kukoricás rizzsel (barnával teljes értékű), salátával, és egy kis kesutejföllel tálaltuk.

 

2 személy
35 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát egy kevés vízen, esetleg magvajon
  • 2.adjuk hozzá a paprikát, paradicsomot, sárgarépát, és dinszteljük meg azokat is
  • 3.fűszerezzük meg - addig húzzuk le a melegről, hogy nehogy megégjen a pirospaprika
  • 4.öntsünk hozzá annyi vizet, amennyi éppen hogy ellepi
  • 5.főzzük puhára a répát fedő alatt alacsonyabb hőfokon

Hozzávalók

  • 2 nagyobb fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 2 kiskanál pirospaprika - az egyik lehet füstölt
  • 3-4 db sárgarépa - kockára vágva
  • 1 db paradicsom
  • 1 kisebb paprika
  • ½ kiskanál só, ⅛ kiskanál bors, ⅛ kiskanál kurkuma