Recept megosztása

Egyedényes villám tészta

Mikor nagyon sietünk, és bevásárolni sem voltunk, jól jöhet ez a nagyon egyszerű recept. Csak tésztára, hagymára, pár paradicsomra, fűszerekre van szükségünk. Ez tényleg 30 perc alatt elkészül, és mosogatni is alig kell utána.
Akinek van otthon, még tehet hozzá egy evőkanál tahinit (szezámmagkrémet), hogy még krémesebb, selymesebb legyen az étel.

2-3 adag
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.kevés vízen /magvajon dinszteljük meg a hagymákat – mi vizet használtunk
  • 2.tegyük hozzá a száraz tésztát, paradicsomot, sót, borsot, ételízesítőt
  • 3.öntsük fel vízzel, annyival, hogy épp ellepje – kb. 7 dl-t használtunk, de ez csak irányadó
  • 4.forraljuk fel, majd takarékon főzzük addig, míg megpuhul a tészta
  • 5.néha keverjük meg, ha beszívta a vizet, de még nem puha, öntsünk hozzá – mindig csak egy keveset
  • 6.végül keverjük hozzá a friss bazsalikom leveleket (a szárítottat a többi fűszerrel együtt adjuk hozzá), a sörélesztőpelyhet, a tahinit, ha használunk
  • 7.már tálalhatunk is

Hozzávalók

  • egy kis zacskó tészta – mi gluténmentes csicseriborsótésztát használtunk
  • 2 fej (lila)hagyma - csíkokra vágva
  • 3 -4 gerezd fokhagyma – apróra vágva
  • 1 evőkanál sómentes ételízesítő – ha nincs, az sem baj
  • kb. 15 szem koktélparadicsom – félbe vágva
  • egy kis marék friss bazsalikom levél – vagy szárított egy evőkanál
  • só, bors, de természetesen, mehet más is bele
  • 1-2 evőkanál sörélesztőpehely (elhagyható)
  • tahini (elhagyható)
  • kb. 7dl víz

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!