Recept megosztása

Céklás répás babos krémleves

Ez a leves egy véletlen folytán készült, ugyanis volt még egy fél bögre főtt vörösbab a hűtőben, és szerettük volna elhasználni, hogy ne árválkodjon ott tovább. Így egy kis hüvelyest is sikerült a lányaink étrendjébe is csempészni. A cékla, répa nálunk nagy kedvenc. Sűrítésre sincs szükség, a babtól kellemesen krémes, telt íze van.

Mi még megszórtuk egy kis chiamaggal, sörélesztőpehellyel.

4 adag
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen /olajon - vízen teljes értékű
  • 2.tegyük hozzá a feldarabolt céklát, répát, és azt is pár perc alatt dinszteljük meg
  • 3.adjuk hozzá a fűszereket, keverjük össze alaposan
  • 4.öntsük fel vízzel - annyival, hogy alaposan ellepje
  • 5.fedő alatt főzzük puhára - kb. 20 perc
  • 6.adjuk hozzá a babot, kicsit főzzük össze
  • 7.botturmixszal turmixoljuk krémesre - ha túl sűrű, nyugodtan vizezzük fel, és forraljuk össze

Hozzávalók

  • 2 kisebb cékla (kb. 250 g) - kockára vágva
  • 2 db közepes répa - karikára vágva
  • 1/2 bögre (bögre =2,3 dl) főtt/konzerv vörös vesebab
  • 1 nagy fej (lila)hagyma - kockára vágva
  • 2-3 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1/2 kiskanál só
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma, gyömbér
  • 1/2 kiskanál őrölt kömény, fokhagymapor