Recept megosztása

Répa hot-dog

A teljes értékű növényi étrendbe nem tartoznak bele a boltokban kapható virslipótlók. De nagyon egyszerűen kiválthatjuk egy finoman fűszerezett, sült répával. Mi kicsit kétkedve készítettük el, de pozitívan csalódtunk, nagyon finom lett.

4 db
30 perc előkészítés +12 óra pácolás + 15 perc sütés

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.vágjuk le a sárgarépa mindkét végét, hogy olyan hosszú legyen, mint a hot-dog kiflink
  • 2.egy lábasban keverjük össze a fűszereket, szójaszószt/ sót, folyékonyfüstöt, és adjunk hozzá annyi vizet, ami épp majd ellepi a répákat
  • 3.helyezzük bele a répákat, majd fedő alatt, közepes fokozaton kb. 15-20 perc alatt főzzük meg, amíg majdnem teljesen megpuhulnak - (de ne legyenek túl puhák)
  • 4.vegyük ki a répákat, hogy ne puhuljanak tovább
  • 5.keverjük a megmaradt léhez a mustárt, balzsamecetet, majd mikor kicsit kihűlt, tegyük vissza bele a répákat, majd lefedve még marináljuk hűtőben egy éjszakán át (akár egy dobozban)
  • 6.másnap tegyük a pácolt sárgarépákat egy serpenyőbe egy kevés páclével, kicsit pirítjuk meg őket, szükség szerint adjunk hozzá még a pácléből - (sütés előtt érdemes már előbb kivenni a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűek legyenek)
  • 7.tálaljuk hosszában kettévágott kifliben ketchuppal, mustárral és szeletelt hagymával, uborkával

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Répa hot-dog?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók:

  • 4 db közepes sárgarépa - meghámozva
  • 4 evőkanál szójaszósz/tamari - elhagyható, helyette só
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál mustár
  • 1/4 kiskanál szerecsendió, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1/4 kiskanál füstölt paprika
  • 1 kiskanál hagymagranulátum
  • 1 kiskanál fokhagyma por
  • néhány fújás folyékony füst
  • víz