Étrend adat(ok)
4 db
30 perc előkészítés +12 óra pácolás + 15 perc sütés
30 perc előkészítés +12 óra pácolás + 15 perc sütés
RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.vágjuk le a sárgarépa mindkét végét, hogy olyan hosszú legyen, mint a hot-dog kiflink
- 2.egy lábasban keverjük össze a fűszereket, szójaszószt/ sót, folyékonyfüstöt, és adjunk hozzá annyi vizet, ami épp majd ellepi a répákat
- 3.helyezzük bele a répákat, majd fedő alatt, közepes fokozaton kb. 15-20 perc alatt főzzük meg, amíg majdnem teljesen megpuhulnak - (de ne legyenek túl puhák)
- 4.vegyük ki a répákat, hogy ne puhuljanak tovább
- 5.keverjük a megmaradt léhez a mustárt, balzsamecetet, majd mikor kicsit kihűlt, tegyük vissza bele a répákat, majd lefedve még marináljuk hűtőben egy éjszakán át (akár egy dobozban)
- 6.másnap tegyük a pácolt sárgarépákat egy serpenyőbe egy kevés páclével, kicsit pirítjuk meg őket, szükség szerint adjunk hozzá még a pácléből - (sütés előtt érdemes már előbb kivenni a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűek legyenek)
- 7.tálaljuk hosszában kettévágott kifliben ketchuppal, mustárral és szeletelt hagymával, uborkával
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók:
- 4 db közepes sárgarépa - meghámozva
- 4 evőkanál szójaszósz/tamari - elhagyható, helyette só
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál mustár
- 1/4 kiskanál szerecsendió, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 1/4 kiskanál füstölt paprika
- 1 kiskanál hagymagranulátum
- 1 kiskanál fokhagyma por
- néhány fújás folyékony füst
- víz