szükséges e a testmozgás fogyáshoz vegánblog

Szükséges-e a testmozgás a fogyáshoz?

Szükséges-e a testmozgás a fogyáshoz?

Valamiért azt hisszük, hogy a fogyás csak kínok árán érhető el, éheznünk kell, és szenvedve edzenünk. Szerencsére ez nincs így!

Ezt azoknak a kedvéért szeretnénk kihangsúlyozni, akik még nincsenek olyan állapotban, hogy rendszeresen tudjanak mozogni, vagy akár ágyhoz kötöttek valamilyen okból. Számukra is elérhető az ideális súly! Nehogy ez legyen az oka, hogy bele sem kezdenek az életmódváltásba! Már egy 5 kilós fogyással is nagy tehertől szabadul meg a szervezetünk!

Mivel a testsúlyunkat több tényező befolyásolja, és ezek közül kb 80%-ot az elfogyasztott ételek és a testünk által elégetett kalóriák számának aránya határoz meg, amire a legtöbb hangsúlyt kell fektetnünk, az a táplálkozásunk, azaz, mit eszünk, iszunk. Egy tiszta étrenddel el lehet érni a számunkra ideális súlyt! Akár mozgás nélkül is!

Ugyanis nincs mellébeszélés! Ha kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyire szükséged lenne, fogysz! Ha többet, hízol!

Sokan esnek abba a hibába, hogy elszántan edzenek, akár napi szinten, de nem fordítanak kellő figyelmet arra, hogy mennyi kalóriát visznek be! Nagyon jó esetben 500-700 kalóriát égetnek el egy edzéssel, amit könnyedén, észrevétlenül visszapótolnak egy étkezéssel, ha nem esznek tudatosan!

Mindemellett, szeretnénk kihangsúlyozni, hogy ez azért nem jelenti azt, hogy az egészséghez nincs szükség testmozgásra! Ha van rá lehetőségünk, akár minden nap mozgassuk át testünket! Nem feltétlen kínzó edzésekkel, már egy fél órás séta, biciklizés, tánc is megfelelő!

Persze fokozatosan lehet állapotunknak megfelelően erősíteni az edzéseket. Pl. kezdünk egy sétával, majd kocogunk, végül futunk, vagy kiegészítjük nehezebb, intenzívebb edzésformákkal …

Természetesen, ha feszes, izmos testet szeretnénk, azért többet kell tennünk, mint hogy szépen eszünk. Ahhoz több munkára lehet szükségünk, akár súlyzós edzésekhez, kitartóan, heteken, hónapokon át.

A lényeg, hogy döntsük el, hogy milyen testet szeretnénk, majd ehhez igazítva tervezzük meg, hogy milyen edzésformát választunk! Nem mindenkinek tetszik az izmos test, ők válasszák a kardió típusú mozgásokat (séta,  futás, stb.), akiknek fontos , azoknak ajánlott a nagyobb súlyokkal történő edzés. (Lányok sem ijedjenek meg, nem lesz tőle férfias izomzatuk)

És a legfontosabb: olyan edzést válasszunk, amit élvezünk! Mert csak azt fogjuk hosszú távon végezni. Legyünk motiváltak, boldogak, hogy végre megint mozoghatunk! Keressük meg benne a szépséget, a pozitívumot, hiszen valamit megint teszünk saját magunkért!

Facebook Twitter Google+

Kapcsolódó bejegyzés(ek)