RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.ha nincs zabpehelylisztünk, kezdjünk a zabpehely ledarálásával, és tegyük félre
- 2.majd csepegtessük le a csicseriborsót, a levéből mentsünk el egy keveset
- 3.tegyük a csicseriborsót, a tofut a késes aprítóba a fűszerekkel, pár csepp citromlével, dolgozzuk össze, kicsit maradjon darabos
- 4.majd adjuk hozzá a zabpehelylisztet, sörélesztőpehelyhet, járassuk pulzáló funkción, míg össze nem áll , amíg össze nem áll - ha nem akar, adjunk hozzá 1-2 evőkanál aquafabát - ne aprítsuk túl, legyen kicsit darabos állaga a keverékünknek
- 5.készüljünk elő a panírozáshoz: egy tányér zabpehelyliszttel, egy növényi tejjel, és egy zsemlemorzsával
- 6.a csicseriborsós keverékből formázzunk nuggetseket, majd panírozzuk be őket - először a lisztbe, majd a növényi tejbe, majd a zsemlemorzsába mártjuk őket - kb. 10-12 db lesz belőle
- 7.süssük őket olaj nélkül forrólevegős sütőben 15-20 percig 180 fokon, félidőben átfordítva, vagy amíg teljesen aranybarnák lesznek vagy hagyományos sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben 30 percig 200 fokon ugyanígy
- 8.Frissen tálaljuk ketchuppal vagy BBQ szósszal, és élvezzük!
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 kis konzerv /1,5 bögre (bögre=2,3 dl) főtt csicseriborsó - lecsepegtetve, leöblítve
- 180 g (füstölt) tofu
- 1/2 bögre zabpehelyliszt
- aquafaba - csicseriborsó főzőleve
- 1 kiskanál fokhagymapor
- 1 kiskanál hagymapor
- 3/4 kiskanál só, 1/8 kiskanál kurkuma, bors
- 1/4 kiskanál füstölt pirospaprika
- néhány csepp friss citromlé
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- Panírozáshoz:
- zabpehelyliszt
- növényi tej
- (gluténmentes, teljes kiőrlésű kenyérből) zsemlemorzsa