Recept megosztása

Koronázási saláta

1953-ból származik ez a recept, egy hideg, currys csirkesaláta volt eredetileg, II. Erzsébet koronázási ünnepségén szolgálták fel először. Azóta nagyon sok variációja van. Mi csicseriborsóval készítettük el (tofuval is lehet, de akkor nem szójamentes), növényi alapanyagokból. Szendvicsbe is tölthetjük, de zöldségekkel is fogyaszthatjuk. Nálunk nagyon ízlett mindenkinek.

4-6 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.az összetört csicseriborsóhoz adjuk hozzá a zellert, a zöldhagymát, a jégsalátát, a szőlőt, a mazsolát és a durvára vágott mandulát
  • 2.készítsük el az öntetet - tegyük az összes hozzávalóját egy másik tálba és keverjük össze
  • 3.öntsük az öntetet a salátára
  • 4.forgassuk össze
  • 5.fedjük le és tegyük hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek
  • 6.

Hozzávalók

  • Salátához:
  • 1 üveg / 400 g főtt csicseriborsó leöblítve, lecsepegtetve, villával kicsit összetörve
  • 1/2 bögre vörösszőlő - félbevágva
  • 1/2 bögre zellerszár - apróra vágva
  • 1/2 bögre zöldhagyma - apróra vágva
  • 1/2 bögre mandula - durvára vágva - elhagyható
  • 1/4 bögre mazsola - elhagyható
  • néhány levél jégsaláta - falatnyi darabokra vágva

Öntethez:

  • 1/2 bögre vegán (házi olajmentes) majonéz
  • 2,5 kiskanál currypor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál baracklekvár vagy 2 evőkanál mangó csatni
  • 1-2 evőkanál sörélesztőpehely (el is hagyható)
  • 2 kiskanál szárnyasfűszer (só, pirospaprika, bors, majoránna, rozmaring, gyömbérpor, fokhagyma)
  • 2 kiskanál száraz mustárpor vagy 1 kiskanál dijoni mustár