ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.mossuk meg a sárgarépákat, (nem kell meghámozni), sózzuk meg egy kicsit, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és süssük kb. 40 percig
- 3.miközben sülnek a répák, készítsük el a páclevet: keverjük össze simára a vizet, a szójaszószt, a választott édesítőt, az ecetet, a folyékonyfüstöt, a fokhagymaport és a borsot, végül adjuk hozzá a felvágott norit
- 4.kóstoljuk meg, hogy elég sós-e, ha nem tegyünk hozzá még (sósabbnak kell lennie)
- 5.mikor a sárgarépa elkészült, azaz puha, vegyük ki a sütőből
- 6.hagyjuk egy kicsit hűlni, majd egy késsel vagy zöldséghámozóval vágjuk vékony csíkokra
- 7.tegyük a sárgarépa-csíkokat egy lezárható edénybe/dobozba
- 8.öntsük rá a páclevet és hagyjuk legalább egy napig hűtőben
- 9.jól illik szendvicsekre is, vegán sajtkrémmel, kaporral, mi vegán, nem lazac-, hanem répatatárt készítettünk belőle
- 10.legfeljebb tartsuk hűtőben 5 napig
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 3db közepes sárgarépa
- 1 bögre forró víz (2,3 dl)
- 2 evőkanál (gluténmentes) szójaszósz (tamari)
- 3-4 db datolya kis vízzel leturmixolva vagy 1 evőkanál juhar- vagy agave- szirup (de ezek nem teljesértékűek)
- 1 evőkanál rizsecet /almaecet
- 1 evőkanál kanál folyékony füst
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1/8 teáskanál őrölt fekete bors
- só
- 2 db nori lap, csíkokra vágva vagy kombu darabok (alga)