Recept megosztása

Vegán nem füstölt lazac répából

Mikor még nem voltunk vegánok, nagyon szerettük a füstölt lazacot. Most már persze nem hiányzik a lazac, főleg, hogy az a füstös, tengeri íz előhozható egy répából is. A halak is békében élhetnek, mi pedig egészségesebbek vagyunk. Arra készüljünk, hogy legalább egy napig ezt pácolnunk kell, nem tudjuk azonnal fogyasztani. De megéri a várakozást. Az algalaptól meglesz a tengeri íz, a folyékony füsttől a füstös íz. Szendvicsekhez, szusihoz, tatárnak is kitűnő.

4 személy
50 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.mossuk meg a sárgarépákat, (nem kell meghámozni), sózzuk meg egy kicsit, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és süssük kb. 40 percig
  • 3.miközben sülnek a répák, készítsük el a páclevet: keverjük össze simára a vizet, a szójaszószt, a választott édesítőt, az ecetet, a folyékonyfüstöt, a fokhagymaport és a borsot, végül adjuk hozzá a felvágott norit
  • 4.kóstoljuk meg, hogy elég sós-e, ha nem tegyünk hozzá még (sósabbnak kell lennie)
  • 5.mikor a sárgarépa elkészült, azaz puha, vegyük ki a sütőből
  • 6.hagyjuk egy kicsit hűlni, majd egy késsel vagy zöldséghámozóval vágjuk vékony csíkokra
  • 7.tegyük a sárgarépa-csíkokat egy lezárható edénybe/dobozba
  • 8.öntsük rá a páclevet és hagyjuk legalább egy napig hűtőben
  • 9.jól illik szendvicsekre is, vegán sajtkrémmel, kaporral, mi vegán, nem lazac-, hanem répatatárt készítettünk belőle
  • 10.legfeljebb tartsuk hűtőben 5 napig

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán nem füstölt lazac répából?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 3db közepes sárgarépa
  • 1 bögre forró víz (2,3 dl)
  • 2 evőkanál (gluténmentes) szójaszósz (tamari)
  • 3-4 db datolya kis vízzel leturmixolva vagy 1 evőkanál juhar- vagy agave- szirup (de ezek nem teljesértékűek)
  • 1 evőkanál rizsecet /almaecet
  • 1 evőkanál kanál folyékony füst
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1/8 teáskanál őrölt fekete bors
  • 2 db nori lap, csíkokra vágva vagy kombu darabok (alga)