Vegán krémsajt

Ennek a krémsajtnak nagyon különleges íze lesz a misótól (fermentelt szójabab) és a rizsecettől, mi nagyon szeretjük. Magában is felhasználható, kenyérre kenve. Mi egy „répa-tatár”-hoz haszáltuk fel, de bármilyen apróra vágott zöldséghez hozzákeverve isteni a végeredmény, mindent feldob. Ráadásul pillanatok alatt elkészíthető.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.helyezzük be késes aprítóba / turmixgépbe az összes hozzávalót
  • 2.először csak szakaszosan indítsuk el pár másodpercig /vagy pulse funkció
  • 3.1 csésze nyers, natúr (pár órára beáztott és lecsöpögetett) kesudió
  • 4.tegyük hűtőbe legalább egy órára

Hozzávalók

  • fél kiskanál frissen facsart citromlé
  • 1 evőkanál rizsecet /almaecet
  • 2 evőkanál fehér miso paszta
  • só, ha kell – mi már nem igényeltük
  • 1 csésze nyers, natúr (pár órára beáztott és lecsöpögetett) kesudió