Tofu tejföl

Már készítettünk tejfölt kesuból, zabpehelyből. Most kipróbáltuk tofuból is, a változatosság kedvéért. Tzatzikihez használtuk fel. Határozottan finom lett. Mi fokhagymát is tettünk most hozzá, de az alapverzióba természetesen nem kell.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.tegyük turmixgépbe/blenderbe a tofut a vízzel, és a többi hozzávalóval
  • 2. járassuk addig, míg krémszerű nem lesz a masszánk
  • 3.igazítsunk még a fűszerezésén, ha úgy érezzük
  • 4.ha túl sűrű, hígítsuk még vízzel, és turmixoljuk össze újra
  • 5.öntsük át egy zárható üvegbe
  • 6.pár óráig mindenképp hűtsük

Hozzávalók

  • 1 kis tömb (180g) natúr tofu
  • víz - amennyi ellepi a tofut
  • egy kiskanál frissen facsart citromlé
  • 2 teáskanál almaecet /rizsecet
  • csipet só, pici bors