Recept megosztása

Tzatziki – görög uborka saláta

A tzatziki nekünk nagy kedvenc volt régen, és végre eljutottunk oda, hogy elkészítettük vegán módra is. Mi most tofu tejföllel csináltuk, de ha valaki nem fogyaszt szóját, választhatja a kesus tejfölünket is, de természetesen működik a bolti vegán tejföllel/ joghurttal is. (annyi, hogy azok nagy valószínűséggel nem teljesértékűek) Mivel mi nem használunk olajat sem, az olíva olajat is kihagytuk, de aki szeretne, természetesen keverhet bele 1-2 evőkanállal.
Természetesen egyszerű, és gyorsan elkészül.

4-5 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.hámozzuk meg az uborkát, majd kis lukú reszelőn reszeljük le - érdemes egy szűrőbe reszelni, amit egy tálra helyezünk, hogy le tudjon csepegni
  • 2.sózzuk be, keverjük össze és tegyük félre legalább egy negyed órára
  • 3.(közben el is tudjuk készíteni a házi tejfölünket – ebben az esetben a fokhagymát is nyugodtan turmixoljuk össze a többi alapanyaggal, nem kell passzírozni)
  • 4.nyomkodjuk ki a szűrőben alaposan az uborka levét
  • 5.tegyük át a szűrőből az uborkát egy tálba, fűszerezzük, ízesítsük ízlésünk szerint, majd keverjük hozzá a vegán tejfölt
  • 6.tegyük hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Tzatziki – görög uborka saláta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 db kígyóuborka
  • 1-2 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • só, bors
  • ízlés szerint kapor, menta
  • ízlés/szokás szerint olíva olaj - mi nem használtunk (nem teljesértékű)
  • kb. 2- 2,5 dl házilag készült vegán tejföl vagy esetleg bolti vegán tejföl/joghurt