Recept megosztása

Meggyleves, gyümölcsleves

Nem mindenki kedvence volt a menzán az a híg lötty, amit meggylevesnek csúfolva kapott. Mi elkészítettük egy nagyon krémes, pudingos jellegű változatát. Természetesen más gyümölccsel is elkészíthető. Ha valaki hígabban szereti, tegyen hozzá több vizet vagy növényi tejet, ha sűrűbben, használjon több zabpehelylisztet, tápiókakeményítőt. (De el is hagyható a tápiókaliszt, hogy teljesértékű legyen.)
Fogyasztható melegen, hidegen, levesnek, vagy akár desszertnek. Mi mentalevéllel díszítettük. Tovább extrázható még mazsolával, kókuszreszelékkel.

4 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyük fel a meggyet annyi vízzel főni, amennyi ellepi
  • 2.adjuk hozzá a fűszereket, édesítőszert, citromhéjat, citromlevet
  • 3.közben egy külön tálban keverjük össze a zabpehelylisztet a tápiókakeményítővel
  • 4.öntsük hozzá a tejet, és keverjük el csomómentesre
  • 5.a meggyet csak pár percig főzzük forrástól számítva
  • 6.mikor kész a meggy, pár merőkanál főzőlevet adjunk hozzá a zabpehelylisztes keverékünkhöz egyenként, majd jól keverjük el, majd öntsük a levesünkhöz
  • 7.keverjük össze alaposan, és forrástól számítva főzzük pár percig alacsonyabb fokozaton, néha megkeverve
  • 8.édesítsük, fűszerezzük még ízlésünk szerint, ha szükséges
  • 9.tálalhatjuk is, vagy hagyjuk kihűlni. és tegyük hűtőbe, mikor már nem forró

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Meggyleves, gyümölcsleves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 500g meggy fagyasztott/friss - vagy más gyümölcs
  • 2 evőkanal (gluténmentes) zabpehely őrölve kávédarálóval vagy 20g zabpehelyliszt
  • 1 evőkanál tápióka keményítő vagy kukoricakeményítő
  • 2-3 evőkanál házi datolyaszirup/ eritrit vagy más édesítő (figyeljünk, mit használunk, ha teljesértékűen étkezünk)
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • reszelt citromhéj
  • 1 kiskanál citromlé
  • fél kiskanál fahéj, őrölt szegfűszeg
  • 2 dl növényi tej - lehetőleg házi készítésű
  • csipet só
  • víz