Étrend adat(ok)
8 kisebb szelet
30 perc elkészítés+ 1 óra hűtés
30 perc elkészítés+ 1 óra hűtés
RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.készítsük el először az alapot - egy késes aprítóban kezdjük el összeaprítani a hozzávalókat - amikor összeáll egy ragacsos masszává, akkor jó, nem kell pépesre darálni - ha nem akar összeállni, adjunk hozzá nagyon kevés vizet/növényi tejet
- 2.lapogassuk el egyenletesen a torta forma aljába
- 3.készítsük el a krémet - turmixoljuk krémesre először a kesut a datolyával, majd adjuk hozzá a többi hozzávalóját a krémnek, az epret utoljára turmixoljuk hozzá
- 4.egy kis edényben forraljuk fel a vizet,közben keverjük el az agar-agar port csomómentesre pár evőkanál vízzel, keverjük hozzá a forró vízhez, és főzzük, míg be nem sűrűsödik, majd nagyon gyorsan turmixoljuk azt is hozzá a krémünkhöz, és nagyon gyorsan simítsuk bele a tortaformánkba az alapra
- 5.tegyük hűtőbe, míg megdermed, és áthűl (nem kell fagyasztóba)
- 6.fogyasztás előtt vagy dermedés után díszítsük meg, mi epret és tört pisztáciát használtunk, de lehet kókuszchipset, reszeléket, csokival, csokireszelékkel, más gyümölcsökkel
Hozzávalók az alaphoz:
- 14 db közepes méretű, puha datolya - áztassuk előtte, ha nem puha
- 1 bögre (bögre =2,3 dl) (gluténmentes) zabpehely
- 1 kis marék kesudió - ezt nem kell áztatni
- 1-2 evőkanál víz - csak ha nagyon száraz lenne a massza, és nem áll össze, ne legyen nedves, csak ragacsos
Hozzávalók a krémhez:
- 1/2 bögre(bögre=2,3 dl) kesudió - beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
- 2 db 180 g-os natúr tofu, (az egyik helyett lehet 200 ml kókusztejszín - nekünk így jobban ízlett)
- 4 db puha datolya - ez állagán javít
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál chiamag
- 1/2 kiskanál vanília őrlemény /1 kiskanál vanília kivonat
- édesitésre datolyapaszta (ez teljes értékű, de kicsit elszínezi a krémet, számítsunk rá) /eritrit /stevia (a ezek sárga lámpások, tehát ritkán fogyasszuk) ízlés szerint
- 5-6 darab nagyobb eper
- Zselésítésre: 1/2 bögre víz
- 1/2 bögre víz + néhány evőkanál víz
- 2 púpos kiskanál agar-agar por
- Díszítésre: néhány szem eper, pisztácia aprítva