ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral
- 2.egy tálba mérjük ki a szobahőmérsékletű(!) édesburgonyát, majd törjük össze teljesen
- 3.adjuk hozzá a köleslisztet/zabpehelylisztet
- 4.turmixoljuk le a vöröslencsét szárazon gríz/dara durvaságúra - tehát kicsit maradjon szemcsés, ne őröljük lisztté
- 5.adjuk hozzá a többi hozzávalóhoz, fűszerezzük meg, gyúrjuk össze alaposan - elég lágy lesz
- 6.lisztezett felületen nyújtsuk ki kör formájúra (ha van jó sütőpapírunk, azon is kinyújthatjuk) - kb. 0,5 cm vastag, 23 cm átmérőjű
- 7.helyezzük át a sütőlapra - mi rátettünk a tetejére egy sütőpapírt, átfordítottuk, a sütőlapra tettük, majd leválasztottuk róla a szilikonlapot
- 8.süssük kb. 15 percig 180-200 fokon
- 9.vegyük ki, kenjük meg fűszeres paradicsomszósszal/ kesutejföllel, helyezzük rá a választott feltéteket (tofu párolt gomba, hagyma, paradicsom, stb) , és süssük meg kb. 15 perc alatt
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók:
- 300 g főtt/sült édesburgonya
- 120 g köles liszt /zabpehelyliszt
- 30 g száraz vöröslencse
- csipet só, 1/8 kiskanál kurkuma, bors, 1/2 kiskanál oregánó