Recept megosztása

Cukkini-tzatziki falafel salátával

Cukkini szezonban bátran készítsük a tzatzikit uborka helyett cukkiniból. Ugyanolyan finom. Mi most egy saláta önteteként használtuk fel. 

Falafel helyett szervírozhatjuk bármilyen vegán fasírttal.

 

4 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.reszeljük le kislyukú reszelőn a meghámozott, (kimagozott, ha nagyok) cukkinit, picit sózzuk meg, tegyük félre 10-15 percre
  • 2.készítsük elő a zöldségeket a salátához, daraboljuk fel az uborkát, paradicsomot, hagymát, majd a zöldlevelesekkel együtt keverjük össze őket egy tálban
  • 3.nyomkodjuk ki a cukkini levét, majd - keverjük össze alaposan egy másik tálban a növényi joghurttal, sóval, borssal, átpasszírozott fokhagymával, citromlével, reszelt citromhéjjal, apróra vágott kaporral - kész is a tzatziki öntet
  • 4.adjuk a salátához a hideg falafelt, locsoljuk meg az öntettel

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Cukkini-tzatziki falafel salátával?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 8-12 db falafel / vegán fasírt
  • Cukkini tzatzikihez:
  • 2 db cukkini - meghámozva, lereszelve
  • 400-450 g bio növényi joghurt
  • 2-3 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1/4 csésze friss kapor - apróra vágva
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • só, bors

Salátához:

  • 4 bögre (bögre=2,3 dl) zöldleveles ( bébispenót, rukkola, madársaláta, stb. )
  • 4-5 db koktélparadicsom - felkockázva
  • 1 db kígyóuborka - felkockázva
  • 1 kis fej lilahagyma - felszeletelve