
Étrend adat(ok)
4 személy
90 perc
90 perc
Elkészítés
- 1.egy nagyobb edényben kevés vízen /olajon kezdjük el a padlizsánt sütni/ párolni – esetleg, aki nem használ olajat, kiskanál tahinivel is csinálhatja, hogy jobban süljön
- 2.mikor már félig megsült a padlizsán, tegyük hozzá a hagymát is, azt is süssük meg
- 3.majd tegyük hozzá a babot, a babérlevelet, kevés sót, borsot, öntsük fel vízzel, és fedő alatt kezdjük el főzni
- 4.mikor már félig megpuhult a bab, tegyük hozzá a káposztát is, és főzzük teljesen puhára
- 5.mikor már minden puha, tegyük hozzá a tofut is, főzzük még pár percig
- 6.mi nem habartuk, de ha valakinek van rá igénye, két evőkanál (gm) zabpehelyliszttel/ rizsliszttel stb. megteheti - 2dl növényi tejfölben/főzőkrémben csomómentesen elkeverjük a lisztet, majd óvatosan hozzáadjuk a leveshez – azaz a levest apránként adjuk hozzá a tejföl-liszt keverékhez, majd mikor már egész langyos, akkor öntjük hozzá a leveshez – ezzel még 5-10 percig főzzük
Hozzávalók
- fél kg savanyúkáposzta - ha túl savanyú, kimosva – és kisebbre vágva
- 30 dkg fejtett bab – éjszakára beáztatva
- 2db közepes fej (lila)hagyma – apróra vágva 3-4 db babérlevél
- só, bors
- 1 kisebb padlizsán – apróra vágva (mi meg is hámoztuk), éjszakára kis sóba, folyékonyfüstbe bepácolva
- 1 kis tömb füstölt tofu kockára vágva (el is hagyható)
- növényi tejföl a tálaláshoz (házi, teljesértékű, lehetőleg)